≫ 

Partizan po ukusu Stanojevića: Crno-beli rano zaključali Mladost, Rikardo i Obradović za pobedu u Lučanima

Ovo je izgledalo prilično rutinski u režiji tima iz Humske

  • 67
FK Partizan Foto: FK Partizan

Možda je večiti derbi potrošio snagu igračima Partizana, ali im nije oduzeo umeće i veštinu da se sa svim ostalim rivalima u ligi nose bez ikakvih problema, a tome u prilog i relativno laka pobeda nad Mladosti iz Lučana - 2:0. Golove za crno-bele su postigli Rikardo Gomeš i Ivan Obradović, koji je na konto upisao i asistenciju ostavljajući svoj tim na prvom mestu na tabeli Superlige.

Ako je bilo ko u Partizanu strepeo pred gostovanje Mladosti, što zbog činjenice da je ekipa potrošena večitim derbijem, što zbog negativne četvorogodišnje tradicije crno-belih u Lučanima, pa i povreda nekolicine prvotimaca, svaka sumnja u sopstvene mogućnosti je izgubila smisao već posle tri minuta igre.

Tek što ekipe odigrale nekoliko napada, izabranici Aleksandra Stanojevića su poveli, onako kako to najbolje znaju, iz munjevite tranzicije, kontre koju je povukao Marko Živković, nastavio Bibras Natho uposlivši Ivana Obradovića na levom boku, čiji centaršut je praktično pogodio Rikarda Gomeša na drugoj stativi. Skok i sjajna reakcija napadača doneli su Partizanu vođstvo - 0:1, a njemu 14. gol u sezoni.

Rikardo Gomes Foto: FK Partizan

Sve i da gosti iz Beograda u tom trenutku nisu poveli, veliko je pitanje šta bi fenjeraš Mladost mogla da prikaže protiv favorita, jer je razlika u klasi bila evidentna. Svaki Parrizanov napad je bio smislen, raznovrstan i svaki je "mirisao" na gol u tom meri da Lučanci mogu samo da budu srećni što su u tih prvih 45 minuta dva puta kapitulirali, pošto su bili zreli za "duplu porciju".

Igralo se sve vreme na polovini domaćina, Partizan je imao apsolutno kontrolu na terenu i lako je pronalazio načine da ugori protivnika. Bilo da se radi o napadima sa boka, kroz sredinu ili, pak, u zgusnutom prostoru oko i u šesnaestercu, crno-beli su uvak imali valjano rešenje i često su pretili.

Neki napadi su završavani slabijim udarcima, u nekima je nedostajalo samo malo više koncentracije u samoj završnici i to najčešće Rikardu, sa kojim odbrana Mladosti nije mogla da se nosi, kao i Terziću, Menigu Nathu i Jojiću iz drugog plana.

Tome u prilog i dve velike prilike upravo Rikarda, prvo posle izvlačenja i centaršuta Natha sa desne strane, kada je napadač odlično šutirao, ali više po sredini gola, što je golmanu Kostiću spaslo glavu.

Pokušavali su u međuvremenu i Menig dva puta i Jojić sa distance, Živković i Terzić su nebrojeno puta centrirali i stvarali pravu pometnju u redovima domaćina, da bi u smiraju pšrvog dela Mladost, inače bez šuta u prvih 45 minuta, još jednom poklekla.

Igrao se 38. minut, korner je izveo Miloš Jojić, na prvoj stativi je Vujačić uspeo da uputi udarac, a slabiju intervenciju golmana Kostića je iskoristio Ivan Obradović, ubacujući "otpadak" u gol - 0:2.

Miloš Jojić Foto: FK Partizan

U samom smiraju prvog dela, Partizan je imao još jednu dobru priliku i to posle kontre koja je izrodila iz oduzete lopte igračima Mladosti, a koju je takođe Izraelac Natho oplemenio završnim pasom za Rikarda, koji je iz driblinga slabo šutirao pored gola.

U nastavku dve promene u redovima Partizana, od kojih je jedna povratnički debi Nemanje Miletića (umesto Vujačića) i čak tri izmene domaćina, ali to nije donelo bolji fudbal u odnosu na prvi deo, štaviše...

Crno-beli su imali sigurno vođstvu i nisu više previše žurili ka golu Mladosti, koja je koliko-toliko živnula, ali opet nije imala dovoljno kapaciteta da se suprotstavi jačem rivalu. Ritam je malo opao, igralo se i dalje mahom na polovini domaćina, međutim više se i grešilo na obe strane.

Mogao je Partizan već u uvodnim momentima da postigne i treći gol, pošto su Jović i Rikardo napravili višak na desnom boku, ali je Natho, umesto da šutira sa desetak metara iz prve, odluičio da nagazi povratnu loptu, pa i zalomi čuvare i - pogrešio, jer ga je blok na kraju zaustavio.

Kvinsi Menig Foto: FK Partizan

Solidnu priliku je imao i Kvinsi Menig, pošto je sam našao prostor, samo je završni udarac bio slab, da bi potom prvi put ozbiljnije uzvratila i Mladost.

U 65. minutu domaćin je uspeo da realizuje kontranapad, Jovanmović je odigrao za Bahu, koji je šutirao u same raklje za 16 metara, ali je Nemanja Stevanović čudesno odbranio. Na drugoj strani je ponovo pokušao Natho, ovoga puta je gađao i zamalo promašio gol.

Posle nekoliko minuta, Stanojević je izvršio još dve izmene, teren su napustili Natho i Menig (ušli Lutovac i Holender) i to se odmah osetilo.

Mladost je postala opasnija, dobila je veći prostor na polovini crno-belih i vezala seriju od nekoliko napada i prekida, od kojih je najopasniji bio onaj koji je udarcem okončao Mićević, šutirajući posle kornera Cvetkovića, kroz "šumu nogu" u petercu. Stevanović gotovo nije video loptu, ali je refleksom mačke spasao viđen gol.

U završnici su i domaćini izgubili snagu, pa je Partizan vratio potpunu dominaciju, pogodio još jednom mrežu Lučanaca preko Nemanje Jovića, no, taj gol je poništen jer je prilikom pasa Jojića ka Rikardu napadač bio u ofsajd poziciji...

Video: Prvenstvo je neregularno, Skandal je šta radi Zvezda: Stanojević grmi kao nikad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    23. septembar 2021 | 18:46

    Poznati su mi ti fudbaleri kao Rikardo, 5 komada Borcu, Pazaru, Lucanima, Velikoj Krsni ali kada dodje neko ko Dragovic lopta se ni ne pipne za 90 min 😀

  • Grobi

    23. septembar 2021 | 18:49

    Bravo momci, bez 6 igraca sa derbija, nema odlaganja, nije liga toalet papir.

  • Grobari

    23. septembar 2021 | 20:54

    PARTIZAN JE TO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA