≫ 

Nastavlja se skandal u BiH: Predsedniku Saveza prete smrću, upletena i policija u slučaj nakon Mostara!

Zeljković je najavio nastavak još snažnijeg obračuna s huliganizmom koji se dogadja na fudbalskim stadionima u BiH

  • 0
Navijači Veleza Foto: Twitter/Printscreen

Predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković rekao je da je dobio brojne pretnje smrću.

Pretnje je dobio nakon što je izrečena stroga kazna mostarskom Veležu zbog prekida utakmice i spaljivanja automobila glavnog sudije, prenosi Beta.

Meč Veleža i Borca zvanično je registrovan rezultatom 3:0 u korist banjalučke ekipe, stadion Veleža je suspendovan na šest utakmica, predsedniku kluba Šemsudinu Hasiću dve godine zabranjeno je učestvovanje u fudbalskom klubu, dok su mostarskom sastavu oduzeta tri boda i izrečena im je kazna od 5.000 evra, prenela je agencija Hina.

- Od juče sam dobio na desetine pretećih poruka i naravno da ću ih sve prijaviti MUP-u. Prete mi ubistvom - rekao je Zeljković i poručio da ga pretnje neće pokolebati.

Zeljković je najavio nastavak još snažnijeg obračuna s huliganizmom koji se dogadja na fudbalskim stadionima u BiH.

- Zahtevaću da se urade izmene i dopune disciplinskog pravilnika, kazne moraju biti znatno drastičnije - dodao je Zeljković.

Tokom dana je nasilje na stadionu u Mostaru dobilo i politički epilog. Više bošnjačkih stranaka i političara podržalo je mostarski klub navodeći da su se čelni ljudi Fudbalskog saveza i sudije urotili protiv njih, piše Hina.

U Mostaru je u utorak prekinut fudbalski meč izmedju Veleža i Borca nakon što je gostujuća ekipa povela sa 2:0. Na teren je ušlo više navijača, a na stadionu su napadnuti zvaničnici Borca i igrači tog kluba.

Nepoznati napadači su potom zapalili automobil glavnog sudije ovog meča, a jedna osoba je tom prilikom povređena.

Malo pre ponoći, u tunelu nedaleko Jablanice, presretnuto je vozilo glavnog sudije utakmice Sabrije Topalovića s kojim su se u tom trenutku nalazili pomoćnik Admir Šehović i supervizor sudjenja Adnan Alispahić. Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla, nakon čega su ubacili baklju u vozilo koje se potom zapalilo.

Video: Obradović na pravom mestu i u pravo vreme: Uzalud su domaći tražili faul u napadu, gol je čist

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA