≫ 

Srpski futsaleri ispali sa SP posle trilera sa Portugalcima: Het-trik Lazarevića nedovoljan za podvig

Aksentijević i Lazarević su nas držali i obezbedili nam produžetke, ali više nije moglo...

  • 15
jovan lazarević

Foto: MN Press

Futsaleri Srbije završili su takmičenje na Svetskom prvenstvu u Litvaniji, pošto su poraženi od reprezentacije Portugalije sa 4:3 u osmini finala ovog turnira.

Iako autsajderi, Srbija je pokazala izuzetno dobru igru i pretila je svih 50 minuta, ipak, Portugal je pokazao smirenost i iskustvo i utakmicu je "rešio" već sredinom prvog produžetka

Vodio je Portugal 2:0 na poluvremenu, ali je Lazarević vratio našu reprezentaciju u igru sa dva brza gola i time je poslao našu selekciju u produžetke.

Pored njega, značajnu ulogu je imao i golman Aksentijević koji je branio neverovatno na golu Srbije i nekoliko puta je spasio našu reprezentaciju, ali sve je puklo, osetio se umor i taj nerešen rezultat je bio maksimum koji su mogli da pruže naši reprezentativci.

Srbija - Portugalija 3:4 (0:2)

 

Futsal Srbija - Portugalija

Printskrin: RTS 2

Izveštaj meča:

Počela je Srbija mnogo bolje ovaj meč, zapreili su već u prvim minutima i umalo došli do pogotka.

Kako to obično u fudbalu biva, kada jedna reprezentacija ne iskoristio svoje šanse, odmah dođe kazna, samo što je slučaj u ovoj utakmici bio taj da je došla "dvostruka" kazna.

Prvo je Rikardinjo postigao gol za 1:0 u 14. minutu meča, da bi samo minut kasnije i Koeljo savladao Aksentijevića za 2:0.

rikardinjo

Foto: MN Press

Posle ta dva brza gola, Portugalija je stala na loptu i čekala je novu šansu da napadne iz kontre, dok je Srbija morala da juri rezultat.

Ofanziva i agresivna igra naše reprezentacije se videla od samog starta drugog poluvremena, Lazarević je postigao gol u trećem minutu nastavku, a već pet minuta kasnije je postigao i drugi, čime je doneo izjednačenje i uveo meč u "triler" završnicu.

Pored Lazarevića, najistaknutiji pojedinac je bio i Miodrag Aksentijević, golman naše reprezentacije koji je u nekoliko navrata "čuvao glavu" naše selekcije.

Uspela je Srbija da dođe do produžetaka, ali to je bio i njen maksimum, vidno umornim Orlovima je koncentracija pala već u trećem minutu produžetka, kada je Pani sa dva pogotka u 20 sekundi odveo Portugaliju na visokih 4:2.

Lazarević je postigao novi gol u poslednjem minutu utakmice, ostalo je Srbiji još 40 sekundi da pokuša da dođe do penala, ali... Portugalija je odolela tom napadu i to je sve što se moglo videti od naših momaka.

U svakom slučaju, ovo je sjajan uspeh za našu futsal reprezentaciju i dokaz da je budućnost izuzetno svetla, te da možemo očekivati Jovana Lazarevića u nekom od moćnijih klubova na futsal sceni u narednom periodu.

Futsal Srbija - Portugalija

Printskrin: RTS 2

Video: Novi preokret: Vladimir Lazić demonstrira top koji ima u nozi i donosi vođstvo FON-u u produžetku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mb

    24. septembar 2021 | 21:34

    Odigrali su srcem svi igraci.Nikad požrtvovaniji nisu bili.Svaka cast!

  • Maximus

    24. septembar 2021 | 21:33

    Steta!Svaka cast na trudu i zalaganju.Malo vise srece da je bilo

  • Kursadžija

    24. septembar 2021 | 21:16

    Svaka čast momci glavu gore bez obzira na poraz iskreno namučiliste portugalce i bili ste ravnopravan protivnik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA