≫ 

Ko nije gledao Inter-Atalanta, mnogo je propustio: Goleada, preokret, promašen penal i VAR u triler finišu

To je fudbal, to se voli

  • 1
FK Inter - FK Atalanta

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Intera i Atalante odigrali su moguće jednu od najboljih utakmica sezone u Evropi, u Italiji sigurni - zavrešena je egalom na "Meaci" rezultatom 2:2 (1:2).

Kada se sudare ovakva dva tima, šampion i izazivač koji godinama igra najatraktivniji fudbal, spektakl je zagarantovan. Utakmica je bila praznik za oči, akteri su ljubiteljima fudbala ponudili sve što im je bilo potrebno danas od jednog meča - tenziju, uzbuđenja, golove, šanse, VAR iščekivanja, penal...

Na kraju, utisak je, ni jedni ni drugi ne mogu biti zadovoljni, Inter zbog promašenog penala Di Marka u 85. minutu, a gosti zbog poništenog gola malo posle toga - opravdno poništenog.

Pikoli je bio nesuđeni strelac nakon što mu je lopta posle konfuzne reakcije defanzivaca Intera pala pred noge, a on je spakovao u mrežu "kroz" Handanovića. Međutim, video snimak je pokazao da je lopta nekoliko sekundi pre toga, dok je golman Intera jurio ka njoj i sprečio da ne izađe u korner - čitavim obimom ipak prešla korner liniju.

Bio je to vrhunac sjajne večeri na "Meaci" koju su golovima začinili Lautaro Martinez i Edin Džeko na jednoj strani, te Ruslan Malinovski i Rafael Toloi na drugoj.

"Neroazuri" su inače poveli preko Martineza, a onda su gosti režirali proekret do poluvremena i držali prednost do 71. minuta kada je Džeko podmetnuo nogu posle intrvencije golmana iz Bergama, i pogodio za egal, i za konačnih, uzbudljivih, spektakularnh 2:2.

 

Ko je nije stigao da pogleda ovu utakmicu, mnogo je propustio.

Inter je i dalje bez poraza, sada sa skorom 4-2-0 i ukupno 14 bodova, Atalanta prati sa 11, dok čelo zasad drži Milan sa 16 poena, uz meč više od prvog pratioca, dosad perfektnog Napolija.

Itaklijanska Serija A bi ove sezone zaista molga da bude najuzbudljivija u poslednjih desetak godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    25. septembar 2021 | 21:45

    Gledo bi da imam gde ,Sport klub propao nema sta vise da se gleda,samo vredi Premier liga(Engleze) i to jos ove godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA