≫ 

Zvezdina poezija u Pazaru: Šampion Srbije za 20 minuta razmontirao domaćina sa dve rakete i dva prvenca

Prelep dan za crveno-bele u gradu na Jošanici

FK Novi Pazar, FK Crvena zvezda

Foto: ATA Images

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su jednu veoma laku pobedu u 11. kolu Superlige Srbije pošto su na praznom stadionu u Novom Pazaru savladali domaćina sa 4:0 uz akcenat na prelepe pogotke Aleksandra Kataija i Sekua Sanoga, te prvenci Aleksandra Dragovića i Loija Dionija u prvenstvu.

Zbog kazne koju imaju Pazarci, publika nije imala priliku uživo da posmatra ovaj duel koji je, ruku na srce, bio rešen već u prvih 20 minuta.

Iako Dejan Stanković nije imao nekoliko prvotimaca na raspolaganju, uspeo je da sastavi tim koji je vrhunski odradio posao i pripremio Zvezdu za obaveze u Evropi koji slede.

Bez povređenih Pavkova i Bena, te u odsustvu golmana Borjana, priliku su od prvog minuta dobili Falko, Dioni i čuvar mreže Popović.

Možda bi ovaj meč i drugačije tekao, ali je Aleksandar Dragović već u trećem minutu, na centaršut sa leve strane, odlično reagovao u petercu i doveo šampiona Srbije do prednosti.

Loi Dioni je u 14. minutu iznudio prekršaj dobrim postavljanjem, Vlajković je u tom momentu zaradio žuti, a onda je Katai preuzeo odgovornost i pogodio gornji levi ugao gde se spajaju prečka i stativa.

Nije bilo zaustavljanja, ređale su se prilike i udarci u okvir gola, a onda je u 20. minutu usledila prava raketa Sekua Sanoga koji je sa nekih 22-23 metra pogodio gornji desni ugao. Vujanac ponovo nije imao nikakvih šansi.

Sve je to dopustilo Stankoviću da rano odmori glavne šrafove za utakmicu protiv Ludogoreca koja se igra u četvrtak.

Ivanić i Katai su napustili igru već na poluvremenu, a odmenili su ih Stanić i Živković.

U 64. minutu, Loi Dioni je pao u šesnaestercu nakon kontakta sa golmanom Vujancem, a onda je i sam preuzeo izvođenje penala.

Prvo mu je čuvar mreže odbranio udarac, ali je iz VAR sobe stigao signal da mu nije niti jedna noga bila gol crti, pa se ponovilo izvođenje. Tada već, Dioni ne greši i donosi velikih 4:0, ali i postiže svoj prvenac u srpskom elitnom prvenstvu.

Retko je Novi Pazar i prelazio polovinu, a gosti su sporadično pokušavali da postignu još koji gol, ali Falko, Kanga i Nikolić su naišli na rukavice Vujanca.

Ipak, ubedljiva pobeda i nastavlja se potera za prvoplasiranim Partizanom koji ponovo ima dva boda više.

Video: Posle većanja u VAR sobi gosti vode: Radnički ućutkao Lazarevčane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R. S

    26. septembar 2021 | 15:42

    Što volim kad grobari gledaju Zvezdin sastav pa komentarišu😂😂😂😂😂

  • Opop

    26. septembar 2021 | 17:55

    Kod ovih grobarcica ne sme da bude gresaka kod igraca koji igraju protiv Zvezde. Znaci NP mora da igra kao Barsa iako su najlosiji tim u ligi i svi ih gaze, ograniceni umovi iskljucuju opciju da igraci NP nemaju kvalitet i ne mogu da daju ozbiljniji otpor Zvezdi, a ubedjeni su da Zvezda nema kvalitet za superligu i da bi gubila od svakoga da je prvenstvo "regularno", smehoteka.

  • 1389

    26. septembar 2021 | 17:57

    Poezija uz proliv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA