≫ 

Derbi "dela kapitale" - za anale! Olimpiko ključao, SMS najavio trijumf Lacija, Zaniolo je zver od igrača

Sarijev tim odneo pobedu nad Murinjovim (3:2) u još jednoj spektakularnoj utakmici Serije A ovog vikenda

  • 2
FK Roma - FK Lacio Foto: Tanjug/AP

Kakav je samo ovo vikend bio italijanskog fudbala, bez sumnje najbolji od starta sezone, kakve utakmice, golovi, preokreti, uzbuđenja, a rimski derbi kao šlag na tortu doneo je još jedan meč za pamćenje i pobedu nebeskoplavih.

Lacio - Roma 3:2 (2:1).

Jedan od najzaslužnijih za ovakav epilog na proključalom "Olimpiku" bio je i srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić sa golom u 10. minutu kojim je "otključao bravu" Ruija Patrisija, pritom jedva "preživeo" start Portugalca, i najavio trijumf svog tima.

Nadovezali su se golovima Pedro još u prvom delu, potom i Felipe Anderson u drugom poluvremenu, a da rezultatska tenzija ostane na maksimumu do samog kraja pobrinuo se fenomenalni Zaniolo golom iz penala koji je sam iznudio, za 3:2.

Prethodno, posle Lacijevih 2:0, smanjio je Ibanjez i doneo nadu Murinju i "Vučici", međutim Lacio je danas bio bolji, propustio priliku i da ubedljivije reši meč.

Tragičar je mogao lako biti bivši "kapokanonijere" Serije A Ćiro Imobile. Dva zicera nije iskoristio najubojitiji golgeter Lacija, no piše sebi asistenciju u još jednoj velikoj šansi, kada je odložio loptu Andersonu, a ovaj pogodio za 3:1.

Roma je tada bila u nokdaunu, ali je iz letargije trgao neverovatni Zaniolo, momak koji može biti nešto najbliže Frančesku Totiju ako ga povrede zaobiđu u nastavku karijere.

Njegovim angažmanom, potezima, energijom Roma se vratila "u igru". Penal je iznudio Zaniolo, omogućio Veretou da potvrdi epitet prvog strelca ekipe, ali je to, ispostavilo se, bilo sve sa napadačkog repertoara Rome.

Možda baš zbog činjenice da se sveprisutni Zaniolo nedugo posle lakše povredio i morao napolje...

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovo

    26. septembar 2021 | 21:14

    Bravo brate Srbine SMS suoer si samo tako nastavi i u rep. I mi Srbi prezadoviljni🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA