San o Superligi je i dalje živ, UEFA obustavila proces protiv Reala, Barse u Juventusa kao da nije ni postojao

Mala pobeda pomenutih klubova koji i daje imaju ideju da sruše Ligu šampiona

  • 1
Aleksander Ceferin, Aleksander Čeferin

Foto: Tanjug/AP

Čelnici UEFA odlučili su da ponište pravne radnje preduzete protiv Reala, Barselone i Juventusa - klubova koji su nastavili da podržavaju projekat Superlige Evrope!

Istraga protiv pomenuta tri kluba obustavljena je sredinom juna nakon što su švajcarske vlasti obavestile UEFA o sudskom nalogu Trgovačkog suda u Madridu koji je odlučio da timovi ne mogu da budu sankcionisani.

- Nakon obustave postupka protiv Barselone, Reala i Juventusa, u vezi sa kršenjem pravnog okvira UEFA u vezi sa tzv. Superligom, Apelaciono telo UEFA je zbog toga objavilo da je prtoces ništavan, odnosno kao da nikada nije ni otvoren - stoji u saopštenju.

Podsetimo, Juve, Real i Barsa su jedina tri kluba od 12 koji nastavljaju da se pridržavaju projekta Superlige i stvaranja takmičenja van Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    28. septembar 2021 | 08:23

    Kakve gluposti, ne znam samo po kom to kriterijumu je odluka Trgovačkog suda u Madridu obavezujuća za odluke UEFA-e. Ispada kao da je UEFA pod ingerencijom Trgovačkog suda u Madridu, klasično zamazivanje očiju javnosti, očigledno je ostvaren kompromis imedju Čeferina i vodećih klubova Evrope.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA