≫ 

Ma da li je ovo moguće? Šerif "ubio" i Real usred Madrida fantastičnim golom u 91. minutu!

Sebastijan Til bio je "dželat" Kraljevića posle neverovatnog gola u završnici utakmice

  • 58
FK  real - FK šerif

Foto: Tanjug/AP

Zvezda, Dinamo, Šahtjor, a sada i Real Madrid! Spisak klubova koje je Šerif bacio na noge se samo širi, a ovaj večeras je ubedljivo najveći od svih. Niko verovatno ne može ni da poveruje šta je uradio moldavski šampion večeras, pošto je napravio prvoklasnu, nadljudsku senzaciju – 1:2 (0:1)!

Kakvu smo mi to utakmicu gledali na “Santjago Bernabeuu“... Da li je iko pre susreta između Real Madrida i Šerifa davao ikakve šanse moldavskom predstavniku? Teško. Ali, posle večerašnjeg nastupa i definitivno možemo da kažemo – ništa što su momci iz Tiraspolja uradili ove sezone, nije slučajno.

Igrali su hrabro protiv favorizovanog tima, višestrukog osvajača Lige šampiona, u njegovoj kući. Činilo se na momente da bi mogli da ugrabe i čitav plen protiv Real Madrida, a na kraju su do nje i došli na potpuno neverovatan način - golom u 91. minutu!

Verovatno niko na svetu nije mogao da veruje kada je na semaforu “zasvetlelo“ 0:1 za moldavski tim u 25. minutu utakmice. Kristijano je uputio savršen centaršut ka Jakšibajevu na peterac, ovaj je glavom gađao kontra ugao i smestio loptu u mrežu. Šok za sve na Santjago Bernabeuu, muk navijača.

 

Mučio se Real, imao je inicijativu, ali je golman gostiju Atanasijadis “začarao“ svoju mrežu. Branio je apsolutno sve. Rešale su se šanse, no Šerif je odlevao, imao je prednosti na poluvremenu, a onda su usledili momenti ludila u španskoj prestonici.

Dva puta u samo dva minuta je u kaznenom prostoru padao Vinisijus Žunior, dva puta je reagovao VAR, prvi put penala nije bilo, drugi put jeste. Odgovornost je preuzeo Benzema i pogodio je bez problema.

 

Napadao je potom Real, želeo je preokret, ali se onda tome isprečio Sebastijan Til! Kakav je to bio šut fudbalera moldavskog šampiona, sa ivice kaznenog prostora je gađao iz prve i pogodio gornji levi ugao za potpuni muk na stadionu u Madridu. Igrao se tada 90. minut. Nije bilo mnogo vremena za bilo šta, pa je gostujući klub upisao pobedu. Najveću u istoriji. Koju će sigurno fudbaleri ovog tima prepričavati i svojim unucima...

 

Milan je na "San Siru" u još jednom od derbija prokockao prednost protiv Atletika u poslednjih deset minuta, pošto je Luis Suarez u 97. minutu doneo pobedu Jorgandžijama sa bele tačke - 1:2 (1:0).

U prvih pola sata Milan je podsetio na neka od najboljih izdanja u elitnom takmičenju. Kao plod toga usledilo je vođstvo u 20. minutu preko Rafaela Leaaa, koji je imao i sjajan pokušaj makazicama, ali je pogodio prečku. Odličnu šansu imao je i Ante Rebić, ali se od 36. minuta potpuno promenila dinamika utakmice.

 

Atletiko je preuzeo dominaciju, ali do ulaska Antoana Grizmana u 61. minutu nije bio naročito konkretan. Ipak, u 84. minutu Francuz doneo poravnanje i najavio uzbudljiv finiš. Iako su se navijači domaćih ponadali da bi njihovi ljubimci mogli do boda, u trećem od šest minuta nadoknade Pjer Kalulu je u šesnaestercu igrao rukom.

 

Morao je da se gleda VAR i sudija Cujnet Čakir je posle tri minuta odlučio da dosudi penal. Njega je rutinski po sredini gola realizovao Luis Suarez i na kraju doneo tri boda Jorgandžijama.

 

Liverpul je bez prevelikih poteškoća uspeo da savlada Porto na gostovanju. Može se reći da je odbrana portugalskog tima sama položila oružje pred ekipom sa “Enfilda“, pošto im je u bukvalnom smislu poklonila dva gola u prvom poluvremenu, koja su odredila dalji toku susreta. Do kraja je pukla i "petarda" – 1:5 (0:2).

Poveo je Liverpul već u 18. minutu posle jedne akcije koja krenula sa desne strane i nakon koje je šutirao Kurtis Džons. Golman je odbio loptu samo do noge Mohameda Salaha, koji je loptu prosledio u mrežu.

Tik pred kraj poluvremena je do gola došao i Sadio Mane, posle gotovo identično loše reakcije odbrane Porta. Ostavili su ga potpuno samog na petercu, golman je bio savladan, a on je pružio nogu i došao do drugog pogotka za Liverpul večeras. U drugom poluvremenu je Mohamed Salah u 60. minutu samo stavio tačku na pitanje pobednika.

Do kraja je Porto ipak pokušao da unese nekakvu dramu, pošto je Mehdi Taremi u 75. minutu smanjio na 1:3, ali je samo tri minuta kasnije portugalski tim pokazao nove “dečije bolesti“, pošto je odbrana zakazala i dopustila Firminu da ne jednom, već dva puta u samo pet minuta ubaci loptu u mrežu.

 

 

 

 

 

 

 

Do jako važne pobede na putu ka nokaut fazi takmičenja došla je i Borusija u Dortmundu protiv Sprotinga, u meču koji je sudio naš Srđan Jovanović. Srpski arbitar sjajno je delio pravdu, opravdano je poništio tri gola domaćima, koji su ruku na srce mogli i ubedljivije da slave. Ovako, presudio je gol Malena iz 37. minuta, kada je u potpunosti ispala odbrana gostiju – 1:0 (1:0).

 

Još jedno veliko iznenađenje napravio je večeras Klub Briž, koji je savladao Lajpcig na gostovanju posle velikog preokreta koji je napravio još tokom prvog poluvremena. Isprva se činilo da će nemački tim lako uspeti da se "prošeta" do pobede, ali su Belgijanci potvrdili da remi protiv PSŽ-a u prvom kolu nije bila samo šetnja kroz park - 1:2 (1:2)!

Mnogo je posla imao VAR večeras na ovoj utakmici, pošto je morao da proverava apsolutno sve pogotke koji su postignuti zbog manje ili veće "opasnosti" od ofsajda. Do prednosti je u ranoj fazi utakmice, tačnije u 5. minutu došao domaćin preko Nkunkua, ali je Hans Vanaken nastavio svoju fantastičnu seriju novim golom u 22. minutu kada je utekao odbrani domaćih.

 

 

 

 

Neka četiri minuta pred kraj poluvremena, novi šok za sve prisutne na stadionu Lajpciga. Pogodio je Ric, nakon što mu je lopta pala na noge u petercu, posle čega nije imao težak posao da loptu smesti u nebranjeni deo mreže. Nije tu bio kraj drami, drugo poluvreme donelo nam je poništen gol Noe Langa nakon asistencije iz VAR sobe, a sudije su potom presudile i da nije bilo penala nad Nkunkuom, pa je rezultat do kraja na opšte zaprepašćenje ostao nepromenjen.

 

REZULTATI

PSŽ - Mančester siti 2:0 (1:0)

/Gej 8', Mesi 78'/

Milan - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)

/Leao 20' - Grizman 85', Suarez 97'p/

Dortmund - Sporting 1:0 (1:0)

/Malen 40'/

Porto - Liverpul 1:5 (0:2)

/Taremi 75' - Salah 18', 61', Mane 45', Firmino 78', 83'/

Lajpcig - Klub Briž 1:2 (1:2)

/Nkunku 6' - Vanaken 21', Ric 41'/

Real Madrid - Šerif Tiraspolj 1:2 (0:1)

/Beznema 65' - Jakšibajev 25', Til 90'/

Video: Niče još jedan prelep fudbalski stadion u Srbiji: Radovi na novom stadionu u Loznici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    28. septembar 2021 | 22:10

    Ma loša ekipa Šerif,iz Moldavije je. Ko jos cuo za njih. Mi smo dobili najjace rivale u kvalifikacijama,reče "vrhunski" strucnjak iz Humske...

  • Пашо

    28. septembar 2021 | 23:39

    Гледао сам Реал-Шериф . Реал дао гол из сумњивог једанаестерца , судија затим поништио гол Шерифу на граници офсајда! У обе ситуације реаговао Вар систем! Реал је јалово нападао а играчи Шерифа су играли невероватно борбено и заслужено победили ! Из ове утакмице се може много научити . Голман Шерифа је био јунак и најзаслужнији за сензацију ! Браво за Шериф !

  • Ja

    28. septembar 2021 | 23:27

    Ajde Ilievu ponovi jos jednom ko je imao teze kvalifikacije veliki Strucnjaku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA