≫ 

Stanojević pominjao Šerif pred meč Partizana sa Florom: "Nema lakih rivala u Evropi"

Trener Partizana oprezan pred meč drugog kola Lige konferencija

  • 23

Trener Partizana Aleksandar Stanojević održao je konferenciju za medije pred meč protiv Flore iz Talina, koji je na programu u četvrtak od 18.45 u Humskoj. Partizan je u prvom kolu pobedio Anortozis i ukoliko bi slavio i protiv Flore napravio bi ogroman korak ka prezimljavanju u Evropi.

Stanojević ne potcenjuje rivala i kaže da je u pitanju tim koji ima 14 reprezentativaca i da su veoma iskusna ekipa.

- Igramo meč koji može mnogo da nam pomogne da prezimimimo u Evropi. Oni su ekipa sa 14 reprezentativaca, koja ima dosta internacionalnog iskustva. Imaju oko 50-60 utakmica u reprezentaciji u proseku. Iskusna su ekipa, ali nama pobeda mnogo znači i daćemo sve od sebe da potvrdimo dobru igru iz prve utakmice. Ta druga pobeda bi nas stvarno približila. Ima naravno još dosta da se igra, ali to bi bio korak napred za nas. Želimo da stvorimo veću šansu za prolaz dalje - rekao je Stanojević u uvodnim rečima.

Trener Partizana ističe da u Evropi nema slabih rivala i da je to najbolje pokazao i Šerif senzacionalnom pobedom nad Realom u Madridu.

- Prva stvar, utakmicu uvek pravim u odnosu na protivnika i tako biram igrače. U ovom trenutku je to najbolji tim za ovu utakmicu. Kao neko iz struke, svestan sam svake evropske utakmice, pogotovo danas, i Luksemburg i Estonci igraju... Evo juče Šerif. Nema potrebe pričati, u savremenom fudbalu to tako funkcioniše već dugo i svesni smo svega.

- Videćete, izaći će da igraju visok presing, opasna je ekipa, želeće da igraju na našoj polovini. Igraće im igrač koji je igrao protiv Srbije kad nas je Estonija pobedila. Ne mogu da pobegnem od toga, mi smo Partizan i favoriti smo, ali ako vidite njihove rezultate u poslednje vreme, videćete jasno kakva su ekipa.

Sapinen i Vasiljev su imena koja se posebno ističu u ekipi Flore.

Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

- Slažem se, imaju još 2-3 izuzetna igrača. Imaju šest-sedam igrača koji su igrali protiv Portugala, Belgije... Imaju više utakmica od naših igrača na tom nivou, u reprezentacijama. Oni su navikli na te utakmice, evropsko iskustvo im je ogromno, imaju fantastičnu tranziciju. Opasan je Sapinen napadač, ima tu još dosta stvari, ali sačuvaćemo nešto za sastanak kako ćemo pripremiti igrače.

Stanojević nije želeo da otkriva karte na pitanje novinara očekuju li se Rikardo i Menig u startnoj postavi, pošto su u dobroj formi.

- Sigurno da su u dobroj formi, idemo u tom pravcu, ali da ne otkrivamo karte. Neće oni igrati bunker, jer ga nisu igrali protiv Omonije niti Legije. Nećemo da otkrivamo karte, ali znamo ko će igrati. Marković je spreman, trenira punim intenzitetom, kao i Rikardo. U konkurenciji su za tim.

Stanojević naglašava da mu nije problem što se igra u ritmu četvrtak - nedelja i da je ekipa i stvarana za to, kao i da se zbog toga često rotiraju igrači.

- Mi smo se spremali za to. Imamo takav roster i takvu grupu igrača, zato i rotiramo. Imamo utakmicu sutra pa u nedelju, a onda imamo i reprezentativnu pauzu gde će dosta igrača igrati. Mi smo srećni što imamo ovoliko utakmica, jer to znači da smo u Evropi i želimo da što duže igramo u ovom ritmu - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Juve je u velikom padu, Čelsi, i pored poraza od Sitija za vikend, igra dobro, pa je kvota na dvojku večeras (21.00) u Torinu 2,25, dok je kec na Staru damu 3,80. Kvota na nerešen ishod je 3,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Čelsi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    29. septembar 2021 | 12:58

    Koga Šamrok izbaci, i Flore se plaši

  • Nešo

    29. septembar 2021 | 13:34

    Stanojevicu ti si na jucerasnjoj konferenciji pokazao da si budaletina . Igrate u trecoj evropskoj ligi gde su protivnici na nivou ping-pong lige i sve osim pobede je katastrofa ,tako da mani se demagogije i trazenja opravdanja za eventualni kiks .

  • Tamo neki

    29. septembar 2021 | 13:29

    Zele od Flore medijiski da naprave ozbiljnu ekipu pa kad ih Partizan pobijedi bice da su oni bas bas prejaki :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA