Stanković: "Treba li da plačem što nemam 4 lidera? Ne! To je protiv moje i Zvezdine filozofije!"

Trener Zvezde ističe da neće da traži alibi i da "pere ruke" unapred pred gostovanje Ludogorecu

  • 26
Dejan Stanković Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Dejan Stanković održao je konferenciju za medije pred meč Crvene zvezde protiv Ludogoreca, koji je na programu u četvrtak od 21.00 u Razgradu. Crveno-beli će put Bugarske bez četiri bitna igrača, pošto Borjan, Katai, Dragović i Degenek imaju korona virus, zbog čega je Zvezda promenila i plan puta.

- Malo smo pomerili konferenciju i put, da bismo mirne glave otišli put Bugarske. Momenat nije najbolji, ali mi smo Crvena zvezda, ja neću tražiti izgovore i bilo kakve odstupnice, mi imamo momke koji su željni utkamica i da će odmeniti naše lidere kao što su Borjan, Katai, Dragović, Degenek... To su sve momci koji su iskusni i koji na svojim leđima iznose dosta toga, ali imamo momke koji će istrčati u Bugarskoj, nadam se da će se zaustaviti na ovome, da će biti samo njih četvorica. Idemo dalje, nećemo kukati sigurno.

Ističe Stanković da će na raspolaganju u Bugarskoj imati dva golmana.

- Imaćemo sigurno Popovića i Gordića. Sa dva golmana ćemo putovati, iako se i Gordić osećao dosta loše poslednjih dana, na svu sreću imaćemo dva golmana.

Kaže da promenjena rutina pred evropsko gostovanje neće uticati na njegovu ekipu.

- Meni taj dan više odgovara ako sam kod kuće. Slažem se za trening na stadionu gde se igra, da osetiš dimenzije i stadion, ali mi smo iskusna ekipa i ne bi trebalo da to utiče na nas. Trebalo je da putujemo ranije, ali hteli smo da budemo sigurni u broj putnika, da kažem jednostavno.

Upitan je Stanković da uporedi ekipe Ludogoreca i Brage?

Dejan Stanković Dejan Stanković i Tatjana Šajković na konferenciji za medije; Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

- Ludogorec je ekipa koja dosta menja. Njihov trener dosta rotira i formacijski i igrački. Gledaćemo da pročitamo utakmicu što pre, već kod postava ćemo videti ko će gde igrati, ne verujem da može mnogo da nas iznenadi, ali uvek postoji taj momenat iznenađenja, a možda i mi njih iznenadimo.

Ludogorec je takođe oslabljen povredama nekoliko bitnih igrača.

- Kad dođe momenat odigravanja utakmice, zaboraviš ono što nemaš i fokusiraš se na ono što imaš i gledaš da izvučeš maksimum. Spremili smo dve - tri varijante, radili smo juče, radićemo i danas, mi idemo na pozitvan rezultat. Slede nam u Ligi Evrope dva teška gostovanja. Ja bih ekipu Ludogoreca stavio u nivo Brage po individualnom kvalitetu, organizaciji, menjanju sistema tokom igre. Neću tražiti nikakav alibi, verujem u momke, u dobrom smo momentu i fizički i psihički, videćemo šta će utakmica da izrodi.

Stanković kaže da niko od igrača ne pominje duel protiv Ludogoreca od pre pet sezona, čak ni Kanga, koji je u Razgradu dao gol, ali je u revanšu u Beogradu napravio crveni karton na poluvremenu.

- Nema, niti pričamo niti razmišljamo o tome, niko nije pomenuo, dosta toga se promenilo, kako kod njih, tako i kod nas. I Kanga se promenio, na bolje. Nova utakmica piše jednu novu istoriju. Ja bih voleo ako Kanga uspe da mu pređe preko noge da da gol ili da da pas za gol.

Nije znao ko će biti kapiten u Razgradu.

FK Novi Pazar, FK Crvena zvezda Foto: ATA Images

- Da vidim prvo ko će igrati.

Ono što je dobra vest za Stankovića jeste povratak Bena i Pavkova u tim.

- Vratili su se, biće dostupni. Imam još danas, da budem iskren, razmišljam o obojici, ali ću realno sagledati stvari. Oni su dobri momci, i kažu mi otvoreno "Mister, mislim da bih mogao 70 ili ne verujem da mogu više od poluvremena". Videćemo danas, ali mnogo mi je drago, rekao sam da ih čekam raširanih ruku. Ben ti donosi garanciju, sigurnost, momak o kome je suvišno trošiti reči i igrački i ljudski i Pavkov koji se vratio na skromno da pokaže koliko je veliki. Žao mi je što se povredio, ali i to je proba da vidimo koliko će se vratiti jači.

Trener Zvezde ističe da ga ne interesuje ishod meča u kojem se sastaju Braga i Mitjiland.

- Za sada je još rano jer i dalje zavisi od nas. Pobeda protiv Brage je donela stabilnost i mir da ova dva teška gostovanja odigramo konkretno i direktno i da se vratimo sa pozitivnim rezultatom. Meni bi pozitivan rezultat bio i nerešeno, ali mi ne znamo da igramo na remi, idemo na pobedu, pa šta nam utakmica donese.

Novinare je interesovalo da li je Stanković gledao mečeve Lige šampiona u utorak, posebno pobedu Šerifa na gostovanju Real Madridu.

FK  real - FK šerif Foto: Tanjug/AP

- Gledao sam Šahtjor i Inter, to me zanimalo jer su tu dva trenera sa totalno različitom filozifijom fudbala, Simone Inzagi i De Zerbi. Posle sam pratio PSŽ i Siti, malo i Šerif. Ne bih se vraćao na to. Mislim da svi oni koji su komentarisali Šerif, da je pokazao da nije slučano u Ligi šampiona. Mi bar kod kuće nismo izgubili, da se malo našalim. 

Na kraju je Stanković naglasio da bez obzira na oslabljen igrački kadar, u Zvezdi nikada ne postoji rasterećenost.

- U Zvezdi da li postoji rasterećenost? Šta misliš? Evo ja se isplačem, nemam četiri igrača, žalite me i već sam oprao ruke. Ne! To je totalno kontra filozofija i moja i ovih momaka i našeg kluba. Koga nema bez njega se mora i može. Da, fali četiri lidera ekipe, ali ne želim da kukam i tražim izgovore, ja znam u kakvom sam klubu, rezultat se gleda, neće niko da te pita ko je falio - zaključio je Dejan Stanković.

Video: Dejan Stanković je zauvek Zvezdino dete: Kažu Delije na trenerov važan dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZALE GROBAR

    29. septembar 2021 | 15:44

    Uzmite potvrde kod ŠKOLSKOG lekara da bi mogli da odložite vašu utakmicu, FIFA će vam priznati.

  • Ivan

    29. septembar 2021 | 15:42

    Pa plakao si protiv Vozdovca da ti odloze utakmicu ali u ovom nakaradnom savezu to moze da prodje a u Evropi nema bato suza, ima da igras pa da pevas.

  • M.F.

    29. septembar 2021 | 15:31

    Filozofija tvoja je da odlažete utakmice,ali u Evropi to ne može.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA