Ronaldo večeras na Old Trafordu “zaobilazi“ Kasiljasa i još jednom ulazi u istoriju Lige šampiona

Postaje igrač sa najviše nastupa u elitnom takmičenju

  • 5
Kristijano Ronaldo, FK Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

Najbolji fudbaler Mančester junajteda, Kristijano Ronaldo večeras bi mogao da još jednom uđe u istorijske knjige Lige šampiona. Nakon što je postao najbolji strelac u istoriji ovog takmičenja, Portugalac će biti i igrač sa najviše odigranih utakmica u elitnom nadmetanju.

Trenutno je sakupio ukupno 177 utakmica na kojima je nastupao, baš kao i čuveni golman i njegov dugogodišnji saigrač, Iker Kasiljas, a nastupom protiv Viljareala na “Old Trafordu“ uspeo bi da ga preskoči na lestvici.

Iza njega će ostati slavni golman, potom Lionel Mesi i Ćavi koji su došli do 151 utakmice u Ligi šampiona, nekadašnji fudbaler Junajteda, Rajan Gigs je upisao 145 nastupa, Raul ima 142 susreta, Paolo Maldini je igrao 135 mečeva, a Karim Benzema 132 duela.

Što se tiče liste najboljih strelaca, Ronaldo je došao do 135 pogodaka, a protiv Viljareala će večeras igrati po 20. put u karijeri. Kao igrač Reala, protiv Žute podmornice upisao je 13 pogodaka, tako da će pokušati da nastavi sa lepom serijom.

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA