≫ 

"Uništili smo Kajtov savršeni svet": Trener Šerifa dočekao da "ubije" Holanđanina bez metka

Negde pred start novog ciklusa Lige šampiona bivši fudbaler Liverpula je omalovažio ekipe poput Šerifa - sada je dobio odgovor

  • 1
jurij vernidub Foto: MN Press

Šerif, Šerif i samo Šerif. Čitava Evropa priča, priča i svet o senzaciji iz Tiraspolja koja je senzacionalni nalet u elitnom takmičenju garnirala najslavnijim rezultatom u istoriji kluba - pobedom nad Realom usred Madrida.

Pre toga, "padali" su Zvezda, Dinamo, pa Šahtjor, i u najsjajnijoj večeri "Kraljevski klub" - golom u 90. minut. Kakva bajka!

Ovakvom ishodu niko se "živ" nije nadao ni u najluđim prognozama, možda najmanje od svih nekadašnji holandski reprezentativac, bivši član Liverpula Dirk Kajt, koji je pre samo nekoliko meseci dao izjavu koju, moguće, trener Šerifa Jurij Vernidub koristi da motiviše svoj tim.

- Znam da je Liga šampiona takmičenje za prvake, ali ekipe poput Šerifa iz Tiraspolja nemaju šta da traže u njoj - rekao je tada Kajt i moguće da su se mnogi sa njim tada složili, ali posle velikog buma moldavske legije stranaca i Kajt i svi "stručnjaci" će ubuduće paziti kakve prognoze iznose.

Posle senzacionalnog evropskog praska Šerifa, Kajtove reči su ponovo dobile na aktuelnosti, a Holanđanin poučnu poruku iz tabora moldavskog prvaka odmah posle meča sa Realom.

- Nekad veliki igrač Dirk Kajt rekao je da u Ligi šampiona nema mesta za Šerif. Srećan sam što smo uništili njegov savršeni svet - rekao je slavodobitno Ukrajinac.

Video: Brutalna crnka dominira na tribinama u Tiraspolju: Došla da gleda Zvezdu, a drugi gledaju u nju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko Psihopata

    29. septembar 2021 | 21:34

    Vernidub je sjajan motivator pored toga što je odličan taktičar. On je i izjavu trenera Dinama pred revanš koja je glasila " gledacemo da resimo sve pre produzetaka". Iako je u prvoj utakmici izgubio 3:0. Vernidub je tu izjavu iskoristio da motivise svoje igrače. Tako da i protivnici i analitičari kao Kujt, moraju da paze na ovakve izjave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA