≫ 

Partizanov tim za Floru: Živković od početka, vraća se i kapiten Marković

Očekuje se promena i na poziciji zadnjeg veznog, jer struka traži drugačiji profil za zahteve utakmice i agresivne Estonce

  • 20
FK Partizan SASTAV Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Kada bi Flora imala snagu Spartaka, uz dužno poštovanje subotičkom superligašu, Aleksandar Stanojević ne bi ni za jotu morao da menja tim Partizana, već bi mogao da "nakrivi kapu", zavali se u udobnu fotelju i uživa u tome kako mu tim "plete", osvaja bodove i puni mrežu Estonaca na terenu stadiona u Humskoj.

Ipak, kako je Liga konferencija svetlosnu godinu iznad domaćeg takmičenja, trener crno-belih će za sutrašnji meč drugog kola grupne faze pomenutog takmičenja (18.45, Arena Sport 1, RTS) ipak morati da izvrši neke korekcije i prilagodi taktiku rivalu, jer bi eventualni uspeh značio gotovo siguran plasman u evropsko proleće.

Svestan je toga i sam Stanojević, koji je dan pred utakmicu govorio o Flori samo u superlativu, navodeći da je rival ofanzivan, agresivan, "popunjen" reprezentativcima, iskusnim igračima, koji nisu ustuknuli ni pred belgijskim Gentom, od koga su u prvom kolu poraženi minimalnim rezultatom, iako je meč mogao, kako je rekao, da ode i na stranu Estonaca.

Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Shodno svemu navedenom, izvesno je da će struka crno-belih za Estonce odabrati nešto iskusniju postavu, jer, iznad svega, u Ligi konferencija ne važi besmisleno pravilo o bonusu i na teren mogu najbolji igrači, ali i zbog činjenice da za Estonce pored snage treba i malo više "mudrosti".

Stanojević je u neposrednom razgovoru sa navijačima, u utorak popodne na stadionu Partizana, najavio da će za Floru promeniti desnog beka, jer utakmica zahteva nešto ofanzivnijeg Marka Živkovića, ali će, možda i mimo plana, morati da se osloni na samo jednog od tri leva beka i to Ivana Obradovića.

Razlog je činjenica da je Slobodan Urošević lakše povređen, usled čega je propustio minula dva meča u prvenstvu, no, velika je sreća po stručni štab što je upravo u tom periodu Obradović "proigrao" i bio jedan od najboljih aktera protiv Mladosti iz Lučana i Spartaka.

Sve ostalo ostaje isto, na golu će biti Aleksandar Popović, uz pomenute Živkovića i Obradovića na bokovima, odbranu će još činiti standardni Igor Vujačić i Siniša Saničanin.

rikardo Foto: MN Press

DVE PROMENE U VEZNOM REDU

Što se tiče veznog reda, očekivano je da Stanojević promeni izbor igrača na dve pozicije, na mestu zadnjeg veznog i na desnom krilu. Prva promena će mimoići Sašu Zdjelara, koji je od početka sezone igrač od poverenja i to s punim pravom, i odnosi se na "rokadu" Aleksandar Šćekić - Miloš Jojić.

Crnogorski fudbaler je bio starer protiv Spartaka, no, čini se da je Stanojeviću sa Estoncima potreban drugačiji profil defanzivnog veznog, u koji se više uklapa Miloš Jojić i da će on biti prvi izbor uz pomenutog Zdjelara.

Isto važi i za poziciju desnog krila, na kojoj, čini se, prednost ima Lazar Marković, koji se oporavio od povrede i trenira punim kapacitetom, iako je mlađani Nikola Terzić pokazao veliki napredak u formi i maksimalno je iskoristio minute dok kapiten nije bio na raspolaganju. Ipak, važnost meča sa Florom zahteva iskustvo i Marković će, ukoliko je sto odsto spreman, sigurno biti na terenu.

Neće biti iznenađenja ni na preostale dve pozicije, jer je Kvinsi Menig protiv Spartaka nagovestio sav svoj potencijal, bio neuhvatljivi asistent i strelac i sigurno će biti u prednosti u odnosu na mladog Nemanju Jovića. Isto važi i za Bibrasa Natha, na poziciji organizatora igre, kome će u budućnosti, posle odlaska Sejdube Sume, takmac za mesto u timu biti Danilo Pantić.

Kako se mlađi Pantić tek vraća u ritam posle dugog odsustvovanja zbog povrede primicača i protiv Subotičana je upisao prve minute (ušao i protiv Santa Klare, ali se ponovo povredio), jasno je da će Izraelac biti taj koji diriguje igrom, a dobro mu ide.

Naravno, Rikardo Gomeš se ne dovodi u pitanje, iako još od meča sa Anortozisom kuburi sa lakšom povredom, no, momak sa Zelenortskih ostrva se ne štedi i sigurno neće propustiti priliku da dodatno"podeblja" golgeterski saldo.

Video: Nema lakih rivala u Evropi: Stanojević pominjao Šerif pred meč Partizana sa Florom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    29. septembar 2021 | 20:03

    Šćekić je za Jojića velemastor.Šćekić na svakom mestu može da igra a Jojoć nije ni za klupu.

  • Troglodit

    29. septembar 2021 | 20:21

    Stavlja Zivkovica kad ne treba a kad treba stavlja Miljkovica i za Jojica je Pantic zidan na sredini !!!

  • Comedy club

    29. septembar 2021 | 20:28

    Prestrašni estonci😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA