≫ 

Pomračenje svesti na meču ruskog fudbala, igrač zbog napada na sudiju dobio dvogodišnju suspenziju

"Usijane glave" su brzo ohlađene

  • 0

Sa "malih" terena u Rusiji stižu nam prizori koji ne služe na čast tamošnji akterima, konkretno je reč o niželigaškom meču između Energetika iz Prokladnija i Angušta iz Nazrana. Kraj meča bio je naročito uzbudljiv, zapaljiv i nažalost nasilan.

Sve je krenulo od momenta kada je sudija Sergej Smirnov pokazao crveni karton igraču Angušta Bekanu Alijevu, što je bio i okidač za sve što se desilo neposredno po završetku utakmice.

U tuči koja je malo psole toga izbila, umešali su se i navijači pored aktera oba tabora.

Kao uvek u ovakvim situacijama bilo je prilično teško razaznati ko je kome udelio više udaraca, ko je razdvajao, ko je bežao, ko je bio najagresivniji.

Igrač Angušta Magomed Balajev (zeleni dres sa brojem četiri) je, prema navodima medija, uz saigrača Ruslana Zjazikova, fizički nasrnuo na glavnog sudiju, dok je malo dalje od gužve, na čistini, igrač koji je isključen u finišu Alijev, "pikirao" pomoćnog sudiju.

Na snimku koji se pojavio jasno se vidi kako Alijev sapliće, a zatim udara sudiju u zadnjicu dok se ovaj pridiže.

Epilog čitavog haosa je dvogodišnja suspenzija za najratobornijeg Alijeva, dok će njegovi saigrači Balajev i Zjazikov godinu dana biti bez fudbala. Suspendovani su i neki igrači protivničke ekipe, istina daleko blaže (najteža kazna šest utakmica), kao i klub organizator utakmice Energetika sa 10.000 rubalja.

Bio je ovo meč vodećih ekipa regije Severnog Kavkaza, otud i tolika tenzija koja je eskalirala nemilim scenama.

Video: Pobili se ruski i čečenski navijači: Prekid na meču četvrtfinala kupa Rusije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA