≫ 

Kangina osveta Bugarima, Zvezda dobila Ludogorec i "bitku za Razgrad" bez 4 ključna igrača

Gabonac strelac jedinog gola u 64. minutu

Iako je u Razgrad otputovala bez četvorice standardnih fudbalera, Crvena zvezda je i okrnjena uspela da pobedi Ludogorec u okviru 2. kola grupe F Lige Evrope 1:0 (0:0)!

Junak Zvezdinog trijumfa bio je Gelor Kanga koji je u 64. minutu opalio "raketu" sa 16 metara od koje nije bilo spasa, a sve nakon što je Milan Pavkov promašio loptu koja se odbila do veziste crveno-belih.

Pokazao je Kanga odmah na taj ugao koji mu je i pre pet godina bio srećan. Podsetimo, Gabonac je Ludogorecu u Razgradu dao gol i u kvalifikacijama za LŠ 2016. godine, a ovaj pogodak za nova tri boda Zvezde u Evropi mu je i svojevrsna osveta za taj revanš na Marakani kada su ga igrači bugarskog tima isporovocirali za crveni karton.

Zvezda je imala i dosta sreće posle tog datog gola, jer je Tekpetej samo četiri minuta kasnije pogodio prečku. Još više u 80. kada je lopta posle šuta rezerviste domaćeg tima Čibote završila tik pored stative. Pogrešio je Eraković, vratio je kratku loptu Popoviću koji je takođe bio neodlučan, ali napadač Ludgoreca nije pogodio.

Prethodno je Ben u 76. minutu mogao da reši pitanje pobednika, ali je promašio svoj drugi zicer na meču. Za razliku od prvog poluvremena, kada je pogodio spoljni deo mreže, Ben je sada posle asistencije Pavkova sa četiri-pet metara tukao pravo u golmana Kalinu. I prvi i drugi puz je novopečeni Srbin morao bolje da primiri loptu. Da jeste - verovatno bi njegovo ime pisalo na semaforu.

Ono što može da brine Dejana Stankovića jeste igra njegovih momaka u tom finišu meča, posle datog gola, jer je Ludugorec od 78. igrao sa 10 igrača. Nervozni Sisinjo je dobio drugi žuti karton. Prvi jer je zajahao Sanoga, drugi posle faula nad Pavkovom.

Zvezda je bojažljivo otvorila meč, verovatno zbog činjenice da su Pankov i Eraković prvi put igrali zajedno u defanzivnoj liniji. Uz to, iskusni golman Zoran Popović upisao je svoj prvi nastup za crveno-bele u Evropi zbog činjenice da je Milan Borjan zaražen koronom. Uz kapitena, bolesni su i Aleksandar Dragović, Miloš Degenek i Aleksandar Katai.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Popović je već u 3. minutu odbranio šut Tekpeteja koji je lako mogao da završi u mreži, dok je u 9. minutu golmna Zvezde imao i malo srećekada je Tekpetej pogodio svoj saigrača loptom na putu ka golu.

Zvezda se potom malo podigla i pomenuti Ben je sredinom prvog poluvremena mogao da donese vođstvo crveno-belima. I Dioni je u 32. morao bolje da reaguje glavom posle sjajnog centaršuta Gobeljića sa desne strane. Kao što je nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović u studiju RTS-a rekao na poluvremenu, Dule Savić bi u toj situaciji "ubio" golmana.

Srpski šampion je drugo poluvreme otvorio sjajnim kontaranapadom koji je upropastio Ivanić lošim prijemom, da bi i Dioni i Ben nekoliko trenutaka kasnije imali dva na jedan, ali nisu to iskoristili. Zvezda je malo dobila na žustrini kada je Pavkov u 59. ušao u igru, što je rezultiralo tim golom kange pet minuta kasnije.

Zvezda posle dva kola ima šest bodova, tri više od Brage i pet od Ludogoreca i Mitjilanda kom crveno-beli gostuju u narednom kolu.

FK LUDOGOREC - FK CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

(Kanga 64)

Ludogorec: Kalina, Sisinjo, Plastun, Verdan, Pinas (Ikoko 71), Bađi (Manu 88), Gonkalves, Tekpetej, Santana (Čibota 78), Sa (Despodov 71), Sotiriu.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić, Sanogo, Kanga (Stanić 71, Krstičić 86), Ivanić, Ben (Živković 86), Srnić, Dioni (Pavkov 59)

Video: Zvezda ima podršku u Razgradu: Delije u jednom trenutku nadglasale domaće navijače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    30. septembar 2021 | 21:53

    Stanite na crtu Bragi i Ludogorecu pa da vidimo kako cete proci pa onda komentarisite a ne igrati protiv Flore i Faune i Anartozisa.

  • xd

    30. septembar 2021 | 22:24

    Ivanic bez Kataija stvarno smotan

  • Gg

    30. septembar 2021 | 22:26

    Kangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA