Šta je sve Partizan zaradio za sebe i naš fudbal pobedom nad Florom: Pare, otključani bodovi, srpski LŠ san...

Važna pobeda crno-belih koja ima veliki značaj ne samo kada je u pitanju borba za evropsko proleče

  • 34
FK  Partizan, FK Flora Foto: MN Press

Partizan je savladao Floru sa 2:0 u Humskoj golovima Lazara Markovića u drugom kolu grupe B Lige konferencija i time je napravio ogroman korak ka evropskom proleću, pošto su se crno-beli sa Gentom izdvojili na čelu tabele sa šest bodova, dok konkurenti Flora i Anortozis i dalje nemaju bodove.

Partizanu je pobeda osim važnih bodova u grupi, donela i ozbiljnu finansijsku injekciju, pošto će klupska kasa biti bogatija za 500.000 evra nakon ovog meča.

Ono što je takođe bitno, Partizan je ovom pobedom "otključao" bodove koje je trebalo da "brani" u Ligi konferencija (2.500), pa će tako nakon ovog meča dobiti dodatnih 1.500 bodova i napredovaće na UEFA rang listi i sada imaju 21.500 bodova.

Takođe, crno-beli su zaradili i bitnih 500 bodova za nacionalni koeficijent, koji je bitan za srpski fudbal, zbog borbe za dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i za potencijalno mesto broj 11 koje donosi i direktno mesto u Ligi šampiona.

Partizan će šansu za dodatni napredak u svakom smislu, ali i za osiguravanje evropskog proleća imati 23. oktobra protiv Genta na svom terenu u Humskoj.

Video: Hitna odvezla igrača Flore iz Humske direktno u Urgentni: Pomagali i lekari Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VRS

    30. septembar 2021 | 22:02

    Čitam ove glupe komentare zvezdaša kako je Partizan sve samo ne Srpski klub. Pa ljudi dosadili ste više i Bogu i narodu. Ok, mogu da razumijem da ne volite Partizan, kao što ni ja ne volim Zvezdu, ali brate smislite nešto novo, nešto originalno, a ne samo kao papagaji ponavljate jedno te isto.

  • Dreka

    30. septembar 2021 | 21:48

    Bravo bre komsije... i mi da pobedimo ove bugare veceras i super smo

  • Igor grobar

    30. septembar 2021 | 21:31

    Uvek partizanski uvek jugoslovenski , u inat svim nacionalistima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA