"Nacionalni stadion" stiže do 2025. godine, zida se i administrativni centar FSS!

Selektor Stojković otkrio planove FSS

  • 2
Nacionalni fudbalski stadion Srbije Foto: Ministarstvo finansija

Tokom konferencije za medije prilikom saopštavanja spiska za mečeve protiv Luksemburga i Azerbejdžana, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi otkrio je i kada bi naša zemlja trebalo da dobije "Nacionalni stadion."

A prema njegovim rečima, Srbija bi do 2025. trebalo da dobije ovo sportsko zdanje koje se željno išečkuje. I ne samo to, već i novi administrativni centar FSS.

- Nije stvar da li Srbija zaslužuje nacionalni stadion, nego je to moranje. Zemlja poput Srbije mora da ima stadion koji je reprezentativnog kvaliteta i nešto što Evropa ima. Mi vidimo da su zemlje u okruženju uspele da naprave velelepna zdanja, a Srbija zaslužila to ili ne, je pod moranjem da napravi stadion i očekujem da ga do 2025. godine imamo. Razgovori koje sam imao sa relevantnim ljudima su me uverili da ćemo do 2024. a ja kažem i do 2025. da ga napravimo. I da budemo ponosni na objekat te vrste - rekao je Piksi i dodao:

- Ne samo to, u planu je da se sazida administrativni centar FSS i u fazi smo traženja lokaliteta. To je već na stolu. Upravni odbor treba da odluči gde i kako, novac nije problem, a FSS mora da ima centar u skladu sa zahtevima UEFA i FIFA. Mislim da nam fudbal ide dobro.

- Domaći klupski fudbal ide dobrim putem, suđenje isto, nema više saopštenja, upiranja prstom... Nema više nameštenih utakmica, sumnjivih rezultata, priča da li je neko nekog pustio... To je prošlost i treba da nastavimo tako. To su sve normalne stvari, a nije bilo tako ranije.

Podsetimo, u 2020. godini smo već pisali o projektu "Nacionalnog stadiona" kog smo iz milošte nazvali "srpski Vembli." U nastavku možete pogledati i fotografije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    1. oktobar 2021 | 15:48

    kvalitet i igra treca liga dosta vam je i livada u bilo kojem selu

  • Bane

    1. oktobar 2021 | 17:27

    Xaxaxa, pa nece namestati na pocetku sezone, sacekajte prolecni deo pa ce te videti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA