≫ 

Superagent Pini Zahavi optužen za niz krivičnih dela u Belgiji, moraće na sud

Izraelac je dobro poznat i ovdašnjim fudbalskim delatnicima i javnosti zbog velikog broja igrača iz Zvezde i Partizana koje je zastupala njegova agencija

  • 2
Pini Zahavi Foto: Profimedia/ PA Images/Eamonn and James Clarke

Izraelski fudbalski agent Pini Zahavi (66) optužen je u Belgiji za niz krivičnih dela koja je počinio, od falsifikovanja dokumenata, te upotrebe istih, zatim prevare i pranja novca, prenose brojni strani mediji.

Zahavi, koji je dobro poznat i ovdašnjim fudbalskim delatnicima, javnosti i navijačima, zbog igrača koje je dovodio u dva naša najveća kluba, deo je veće istrage koja se vodi protiv belgijskog fudbalskog kluba Muskron.

Izraelski agent, koji je bio jedan od suvlasnika pomenutog kluba, u svetu je poznat kao posrednik u nekoliko najvećih transfera igrača, između ostalog Nejmara u Pari Sen Žermen u Barselonu 2017. godine, a zastupa i menadžera Čelsija Tomasa Tuhela, kao i mnoge brojne poznate aktere iz sveta fudbala.

Belgijski javni tužilac potvrdio je da je protiv Zahavija još u avgustu podignuta optužnica i da je proces protiv njega uveliko u toku.

Podsetimo, Muskron se našao pod sumnjom pošto je utvrđeno da je dostavio lažnu dokumentaciju FS Belgije vezanu za vlasništvo i licenciranje. Prošle godine tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv samog kluba, ne i protiv pojedinaca, zbog lažiranja dokumenata i prevare za period od 2015. do 2018. godine.

Zahavi je upravo 2015. godine kupio Muskorn, ali ga je prodao godinu dana kasnije kompaniji sa sedištem u Malti "Latimer International Ltd", koju vodi njegov nećak Adar Zahavi.

Adar je potom postavio još jednog poznatog agenta u upravni odbor kluba, Švajcarca Marka Rautenberga.

Šest meseci kasnije, Rautenbeg je napustio Muskorn jer je nekolicina klubova, Od Everle, Leven, Vesterlo i Sent Truden kontinuirano iznosilo optužbe o sukobu interesa unutar Muskrona upravo zbog prisutva švajcarskog agenta u bordu.

Prema nalogu tužilaštva, policijska racija u Muskronu je izvršena 2018. godine, a osim u kancelarije kluba, inspektori su "upali" i u kuće vodećih ljudi kluba, kao i u još dve sportske organizacije.

Belgijski tužilac sumnja da je Zahavi i posle zvaničnog odlaska sve vreme bio prvi čovek kluba koji je vodio preko različitih firmi, što je on negirao.

Negirao je i sve ostale optužbe koje mu se stavljaju na teret.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA