≫ 

"Jarčevima" opet porasli rogovi, 44.000 duša videlo Keln koji se vraća u Evropu

Sjajni tim Štefana Baumgarta trijumfovao na otvaranju 7. kola Bundeslige

  • 0
FK Keln Foto: Profimedia.rs

Posle mnogo godina tavorenja Keln je opet moćan. "Jarčevi" su pred 44.000 gledalaca (najviše od početka pandemije) na svom "Rajn Energi stadionu" porazili poslednjeplasirani Grojter Firt na otvarnju 7. kola Bundeslige - 3:1 (0:1).

Loše prvo poluvreme obeležio je sjajan gol iz kontre gostiju koji je positgao Mejerhofer već u sedmom minutu, a da Džeremi Dudzijak u 34. nije dva puta zaredom pogodio stativu, verovatno bi "Zeleni" otišli iz Kelna i sa boljim rezultatom.

Domaćin je međutim u drugom poluvremenu munjevito stigao do preokreta, Sebastijan Anderson je u 50. izjednačio na pas Šmica, da bi pet minuta kasnije i vzista Elijes Šhri posle kornera i asistencije Hektora doneo potpuni preokret i vođstvo Kelnu.

Probali su gosti nešto u finišu, posle izmena, ali je svaku dilemu oko pobednika ovog meča otklonio Šhri posle sjajne kontre i asistencije Luisa Šauba kada je majstorski matirao golmana gostiju za konačnih 3:1.

Keln, koji sa klupe predvodi sjajni trener Štefan Baumgart, stigao je tako do brojke od 12 bodova uoči dvonedeljne pauze, dok je Grojter i dalje poslednjeplasirani sa samo jednim bodom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA