Stanojević će opet menjati protiv Napretka: "Kruševac je fudbalski grad, neka bude što više navijača!"

Partizan gostuje sutra Napretku u poslednjoj utakmici pred reprezentativnu pauzu u Linglong Superligi

  • 1
aleksandar stanojević Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana nakon još jedne odlične utakmice u Ligi konferencija u kojoj su savladali estonsku Floru iz Talina, ponovo okreću glavu prema domaćem prvenstvu, gde ih čeka nezgodno gostovanje protiv Napretka u Kruševcu. Čarapani su odlično ušli u novu sezonu, nalaze se u samom vrhu tabele, tako da crno-beli neće moći ništa da prepuste slučaju.

Svestan je toga i trener Partizana, Aleksandar Stanojević koji je na konferenciji za medije istakao da se ekipa nalazi u dobroj seriji i da nema prevelikih problema, osim odsustva Siniše Saničanina.

- Svima nama je jasno šta nam znači svaka utakmica u prvenstvu, tako da, evo i ova utakmica sa Napretkom pred pauzu, očekujemo je u dobrom raspoloženju i želimo da uradimo ono što je dobro za nas. Napredak igra u dobroj formi ove sezone, imaju sve pobede kod kuće, maksimalno smo koncentrisani i spremni. Kadrovska sitaucija je dobra, svi osim Saničanina koji ima koronu, danas imamo trening i videćemo kako i na koji način ćemo igrati sutra.

Ovo će biti poslednje kolo pred novu reprezentativnu pauzu, koja će sigurno malo uzdrmati i poremetiti tempo klubova, ali će istovremeno većini poslužiti kao zasluženi odmor od terena.

- Sama činjenica da smo na prvom mestu i da treba da ostanemo tu ne ostavlja mogućnost da neko ostane nemotivisan, bilo bi neozbiljno. Opet ćemo rotirati, neki će igrati, hoću da svi budu spremni i da svi maksimum daju u svakom trenutku. Kruševac je fudbalski grad, ambijent je lep, nadam se da će i teren biti dobar.

Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Ne pribojava se Stanojević punih tribina u Kruševcu, naprotiv, priželjkuje da navijača bude što više.

- Nemamo problem, neka dođe što više navijača, to bi bilo lepo. Ponavljam, oni su fudbalski grad i neka ih dođe što više, to je najlepše za sve nas, zaslužujemo i mi i Napredak da bude dosta gledalaca, biće lepo vreme, lep termin, nedelja 16h, idealno. Biće teško, oni imaju sve pobede iza sebe i očekuje nas teška utakmica.

U Napretku su najavili da Partizan neće imati navijače, što je zbunilo Stanojevića, jer je mislio da je klub kažnjen sa tri meča bez podrške. Ipak, ovo će biti poslednja utakmica bez gostujućih Partizanovih navijača.

- Kako? Odradili smo tri utakmice bez publike, verovatno je neka greška... Ne možemo biti 33 utakmice kažnjeni, nismo mi ništa strašno uradili, očekujem publiku. Videćemo, raspitaćemo se, nama navijači nam mnogo znače, nemojte da nam oduzimate nešto zbog čega se igra fudbal. Desilo se nešto u Novom Pazaru, kažnjen je svako adekvatno, nećemo više da pričamo o tome.

Da li je Partizan utakmicom protiv Flore ušao u pobedničku rutinu?

- Mislim da imamo taj neki, pobednički mentalitet, imamo period igre kad ne možete da igrate dobro, periodi loše i nesigurne igre, ali generalno za sada je tako, videćemo kako će ići dalje. Ne možete uvek da pobeđujete. Nekad igrate dobro a ne pobedite, oprezni smo pred svaku utakmicu, tako idemo i u Kruševac.

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Pohvalno je govorio šef struke Partizana i o Lazaru Markoviću, koji je bio junak pobede protiv Flore u Ligi konferencija.

- On je imao, kad sam došao, konstantne probleme sa povredama, nije imao tu konstantnotst, nešto ga je bolelo... Sitne stvari koje su mu stalno smetale, sada je dobio konstantnost u radu, odmarao je i dobio je druge zadatke.. Ja ga poznajem, stavio sam ga sa 16 i po godina, iz kadeta sam ga ubacio u prvi tim i znam način kako da izvučem maksimum. Ima i kvalitet koji ne treba komentarisati, nametnuo se da bude lider, i da mora u svakoj utakmici da donese nešto klubu. Klubu treba on kao lider, on je to prepoznao. Nema opuštanja, svaka sledeća je novo dokazivanje.

Ističe da uvek postoji određena doza pritiska, jer ništa drugo ne bi ni bilo prirodno.

- Stvara uvek pritisak. I kada ste iza, ispred, sa istim brojem bodova. Pritisak znači nešto dobro. Kada ga nema, ne vidim svrhu takmičenja. Uvek sam govorio, samo da smo tu. Da možemo konkurentni, dok god smo takvi, mi smo na pravom putu.

Potom se osvrnuo na Napredak i pohvalio Marjanovića kao glavnu pretnju po Partizan na narednom gostovanju.

- Napredak je doveo dosta novih igrača, imaju iskusnog trenera, koji je napravio igru i rezultat. Imaju jednog od najboljih igrača, Marjanovića. On je iskusan i zaslužuje da se pomene, ima najveći uticaj na igru. Atraktivni su, napadaju, pogotovo kod kuće. Imaće publiku.

Video: Stanojević nije želeo da priča o tome što su mu Grobari skandirali: Ne bih o tome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA