Raspucani Nemci ponovo oduševili: Dortmund siguran kod kuće, golman Somer asistent u pobedi Menhengladbaha

Zanimljivo, a kako bi drugačije i bilo u Bundesligi

  • 0
Borusija Dortmund, Budnesliga Foto: Tanjug/AP

Bundesliga je ponovo pružila ono što se od nje i očekuje - vrhunske utakmice i pregršt golova. Borusija Dortmund je nastavila da "diše" za vrat Bajernu pobedom protiv Augzburga (2:1), Frajburg je iznenadio Hertu u Berlinu (2:1), Volfsburg je na svom stadionu poražen od Borusije Menhengladbah (3:1), dok je Štutgart rutinski pobedio Hofenhajm (3:1).

Nije Bajern igrao ovog popodneva, ali nije to problem za uvek raspucane Nemce da obraduju fudbalske sladokusce širom sveta.

Borusija iz Dortmunda je na svom stadionu dočekala Augzburg i od samog starta je krenula u potpuno ofanzivu. Ataci su se već isplatili u 10. minutu, kada je dosuđen penal koji je Rafael Gereiro realizovao. Nisu se predali gosti iz Augzburga i negde u smiraj prvog poluvremena Zekiri je doneo poravnanje.

Početak drugog poluvremena je prošao u znaku Borusije koja je preko Branta u 51. minutu došla do konačnog rezultata od 2:1.

Najveće iznenađenje u ovom terminu su priredili igrači Štutgarta, koji su na svom stadionu ubedljivo pobedili favorizovani Hofenhajm sa 3:1. Kempf je postigao gol za 1:0 već u 18. minutu i to je sve što je viđeno u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme je sadržalo mnogo više "varnica". Mavropanos je povisio na 2:0, a Massimo na 3:0. Konačan rezultat je postavio Brun Larsen.

Još jedno, malo manje, iznenađenje je priredio Frajburg, koji je savladao Hertu na njihovom stadionu u Berlinu.

Linhart je pogodio već u 17. minutu, Pjatek je izjednačio u 70. minutu, a konačnih 2:1 je postavio Petersen samo osam minuta kasnije.

Poslednji, ali ne i toliko nezanimljiv meč, odigran je u Volfsburgu, gde je domaćin ugostio Borusiju iz Menhengladbaha.

Viđen je i pravi "blickrig" gostiju, Borusija je povela sa 2:0 već posle sedam minuta igre, prvo je u petom minutu Embolo sjajnim golom doneo prednost, da bi Jonas Hofman samo dva minuta kasnije doneo 2:0. Neverovatno prvo poluvreme je kompletirao Luka Valdšmit u 25. minutu utakmice. Mreže su mirovale sve do 95. minutu, kada je Džon Skali postigao gol na asistenciju svog golmana Jana Somera.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Čuka došla do gola nakon flipera u kaznenom prostoru, Čolović iznenadio TSC

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA