≫ 

Čim povede Partizan retko gubi: Crno-beli iz ponovljenog penala u Kruševcu na +8 u odnosu na Zvezdu

Rikardo strelac jedinog gola na meču odigranom "Pod Bagdalom"

Rikardo Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Dramatično gostovanje u Kruševcu Partizan je okončao novom pobedom u Superligi Srbije i to minimalcem protiv Napretka - 1:0. Jedini gol za crno-bele je postigao Rikardo Gomeš iz ponovljenog jedanaesterca u 12. minutu, a treba napomenuti da je utakmica protekla u velikoj nervozi sa obe strane i da su je pre vremena završili Mitar Ćurković i Slobodan Urošević zbog crvenih kartona.

Nije se u prvih 45 minuta igrao fudbal za pamćenje u Kruševcu, ali svakako je bilo "sadržaja" koji je taj deo igre učinio zanimljivim, uz dobro poznate tenzije i nervozu, koja već godinama prati mečeve Napretka i Partizana.

Bolje su gosti iz Beograda ušli u meč, rešeni da već u početnoj fazi postignu gol i na taj način u velikom meri olakšaju posao i sve što se dešavalo u prvih 15-tak minuta išlo je upravo na "vodenicu" tima Aleksandra Stanojevića.

Partizan je bio ofanzivan, duboko u polju Napretka, agresivan već u pokušajima začetka napada Kruševljana i delovalo je da će crno-beli brzo ostvariti naum i doći do mreže golmana Vasiljevića. Posle kratkog ispitivanja snaga i bezopasnog udarca Đukovića, koji nije ugrozio stevanovića, gosti su u 6. minutu probili odbranu Napretka na levom boku, Jović je uputio centaršut, a jedan od fudbalera domaćina u padu zakačio loptu rukom.

Tražili su igrači Partizana jedanaesterac, no, VAR proverom je odmah utvrđeno da nema ni govora o najstrožoj kazni, jer zsiata nije bilo osnova. Nastavio je Partizan da pritiska, a onda su usledila tri minuta, koja su zapravo i obeležila celo poluvreme. Sve je počelo napadom na levoj strani, kada su Marković i Urošević probili odbranu Napretka, usledio je centaršut koji Jović nije iskoristio za udarac, već za novi prodor posle koga je proigrao Rikarda na drugoj stativi.

Napadač, umesto da odmah reši situaciju pred praznim golom, odlučio je izgleda da se ušeta u mrežu, što je iskoriostio Mitar Ćurković, odgurnuo ga sa leđa i spasao gol, ali zaradio jedanaesterac i direktan crveni karton.

Rikardo se uhvatio za loptu, očajno šutirao skoro posred gola, što je omogućilo golmanu Nikoli Vasiljeviću da odbrani kazneni udarac, no, onda je, posle skoro dva minuta čekanja, sudija Minaković dobio signal iz VAR sobe da se golman Napretka kretao prilikom intervencije i jedanaesterac je ponovljen. Ovoga puta Rikardo je znatno ozbiljnije pristupio zadatku i pogodio za vođstvo Partizana - 0:1.

Video: Buran početak utakmice u Kruševcu: Partizan poveo iz ponovljenog penala,

Vođstvo i benefit igrača više nisu mnogo pomogli crno-belima, jer se ispostavilo da je Partizan najbolje od fudbala pružio u uvodnim momentima, dok je u nastavku delovao tromo, bezidejno, sa jasnim problemom organizacije u igri, koja je bila na plećima Danila Pantića. No, kako je dugo pauzirao, vezista se trudio, ali je srljao iz greške u grešku, na kraju u nervozi zaradio i žuti karton, pa je bilo jasno da će već na poluvremenu ostati u svlačionici, kako bi se rešio problem završnog pasa i predupredilo eventualno isključenje.

U jednom momentu, iako brojčano oslabljen, Napredak je bio gotovo ravnopravan rival Partizanu (posed u poluvremenu 52:48 za Partizan), a uspeo je čak i da zapreti preko Sprema i Raškovića sa distance, no, u oba slučaja je Nemanja Stevanović bio siguran na golu. Tek u smiraju prvog dela, Lazar Marković je preuzeo organizaciju igre na sebe i Partizan je postao kud i kamo opasniji. Imali su crno-beli nekoliko solidnih pokušaja posle prekida, ali je najbolju priliku propustio Slobodan Urošević, koga je u 45. minutu Marković centaršutem na drugu stativu spojio sa golom, međutim, Vasiljević je pravovremeno izašao i odbranio udarac.

Očekivano, Stanojević je tokom odmora zamenio Pantića i na teren poslao Bibrasa Natha i ponovo je Partizan u tim uvodnim momentima bio bolji tim na terenu. Izraelac je ubrzo povezao linije tima, ubrzao pas igru i činilo se da će gosti konačno materijalizovati prednost, jer su zapretili dva puta u kratkom vremenskom periodu. Prvo posle prodora i udarca Markovića, koji je Vasiljević prosledio u korner, da bi se i Miletić okušao udarcem glavom - preko gola.

A, onda novi trenutak drame, ali ovoga puta na štetu Partizana. Igrao se 54. minut, Napredak je presekao napad Partizana i krenuo u kontu u kojoj je Stefan Jovanović nadmudrio Uroševića, tako što mu se, žargonski rečeno, "uvalio" u putanju i naveo ga da napravi prekršaj za drugi žuti, odnosno crveni karton.

Video: Još jedan crveni karton u Kruševcu, Partizan će sa desetoricom do kraja

Morao je Stanojević da reaguje, "zatvorio" je levi bok iskusnim Ivanom Obradovićem (umesto Markovića), a zamnio je i bonus igrača i na teren, umesto bledog Jovića, poslao Nikolu Terzića.

Možda je zapravo slutilo na dramu, ali dešavanja na terenu su govorila nešto drugo, Napredak se, čini se, bolje nosio sa Partizanom sa igračem manje, jer kada su snage izjednačene, Kruševljani više nisu bili opasni.

Igralo se gotovo sve vreme na polovini domaćina, Partizan je lako držao loptu u posedu, a kada bi je i izgubio izlazio bi u visok presing u kome se tim Milana Đuričića nije snalazio, nije imao rešenje u organizaciji, pas je uglavnom išao unazad ili u širinu, što je dovodilo do grešaka i problema.

U nekoliko situacija Partizanu je nedostajao samo završni pas, bolji centaršut u poslednjoj trećini da "zatvori" meč drugim golom, a bili je zaista blizu. posebno Rikardo, mladi Terzić, pa i Natho i Obradović.

Ipak, crno-beli su u završnici spustili ritam i mirno priveli meč kraju, zadržavši prvu poziciju na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanojević nije želeo da priča o tome što su mu Grobari skandirali: Ne bih o tome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    3. oktobar 2021 | 19:08

    Samo jedan crveni karton u 9-om minutu i samo jednom ponovljen penal su bili dovoljni mocnom partizanu da pobedi protivnika, svaka cast

  • Realan decko

    3. oktobar 2021 | 16:26

    Bice vrlo interesantno, ako i pored ovoliko stelovanja, ne uzmete titulu. Koga cete onda da krivite??

  • Nosmoking

    3. oktobar 2021 | 18:58

    Dobri i preposteni Partizan🙄🙄🙄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA