Rikardinjo je kralj sveta: Srbija izgubila od šampiona, Portugal majstorski savladao Argentinu u finalu SP!

Kakav kraj jedne velike ere u futsalu

  • 1
rikardinjo Foto: MN Press

Prošli su Srbiju posle dosta muka i produžetaka, a sada su prvaci celog sveta. Portugalci su predvođeni majstorom futsala, najboljim koji je ikada kročio na terene, Rikardinjo došli do titule nakon pobede protiv Argentinaca, koji su sve do danas taj epitet držali. Više ne, jer je Pani Varela sa dva kola doneo veliku radost zapadnijoj od zemalja Iberijskog poluostrva - 2:1 (1:0).

Argentinci su doživeli sličnu stvar kao fudbaleri Srbije ranije tokom turnira. Crveni karton je "zaradio" Boruto, a kazna je stigla u 15. minutu kada je Varela posle dve finte uspeo da matira golmana Sarimenta.

Strpljivi su bili Portugalci, nisu jurili napred i čekali su svoju šansu da dođu i do drugog gola, do kojeg su i došli kada je Rikardinjo iz kornera uspeo da izbaci čitavu odbranu, a Varela je iz voleja nagovestio veliko slavlje.

Ipak, morali su na njega da pričekaju, pošto je Argentina smanjila rezultat gotovo odmah po "restartu" igre. Angelo Klaudino je postigao zaista fantastičan gol, koji je dao nadu sada već bivšim šampionima sveta da mogu barem do produžetka. Tražili su i penal fudbaleri iz Južne Amerike na tri minuta pred kraj meča, ali su sudije ustanovile da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Rikardinjo je ovim trofejom kompletirao apsolutno sve. Šest puta je bio proglašavan za najboljeg na svetu, osvojio je Evropsko prvenstvo 2018. godine, tri puta je bio klupski prvak Evrope, a od danas je i kralj sveta. Nadmašio je čak i legendarnog Falkaa.

Video: Zvezda ponovo vodi: Stelac je Mirko Ivanić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA