≫ 

Ne otpisujte Milan iz trke za Skudeto: Rosoneri dali gol u 28. sekundi, pa sačuvali glavu u drami u Bergamu

Tim sa San Sira je sada drugi u Seriji A iza Napolitanaca

  • 0
FK Milan Foto: Tanjug / AP

Milan igra vrhunski fudbal, Milan je drugi na tabeli Serije A! Uspeli su Rosoneri da se "sastave" nakon loše završnice prošle sezone, da skupe redove u novoj i ponovo pretenduju na Skudeto. Da su ozbiljni u tim namerama pokazali su večeras na gostovanju u Bergamu protiv jake Atalante, koju su savladali posle manje drame u završnici meča - 2:3 (0:2).

Nisu se svi gledaoci ni pošteno smestili ispred svojih TV ekrana, a to nisu učinili ni navijači na stadionu u Bergamu, a Milan je stigao do vođstva. Tačno u 28 sekundi utakmice Davide Kalabrija je iskoristio veliku grešku golmana domaćih, šutirao je pravo u njega, ovaj nije uspeo da uhvati loptu, a potom je samo rešio da je smesti u mrežu za veliki šok svih prisutnih.

Pokušala je popularna Boginja da uzvrati, u dve sasvim lepe šanse našli su se Davide Zapakosta i Duvan Zapata, ali je domaće verovatno "sasekla" i teška povreda koju je doživeo Mateo Pesina, koji će najverovatnije duže vreme odsustvovati sa terena. On je na nosilima iznet sa terena u 24. minutu utakmice.

Taman kada su se domaći "ponadali" da će sa minimalnim zaostatkom otići u svlačionicu, desio im se Sandro Tonali. Još jednu veliku grešku napravila je zadnja linija Atalante, predala je loptu fudbaleru Milana, koji je istrčao jedan na jedan sa golmanom domaćih i lagano ga matirao.

Nastavio je Milan da pritiska Boginju i u drugom poluvremenu željan da meč reši i pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Može se reći da su to uradili u 79. minutu kada je odbrana Atalante poptuno neshvatljivo stala, misleći verovatno da je u pitanju ofsajd pozicija Rafaela Leaa, ali je zastavica ostala dole, a ovaj je sa 16 metara pogodio suprotan ugao.

Ipak, domaći su pokušali da u završnici unesu malo drame, pa je tako sudija Marko di Belo posle konsultacije sa VAR tehnologijom dodelio penal Atalanti nakon što je jedan od igrača Milana igrao rukom u kaznenom prostoru. Odgovornost je preuzeo Duvan Zapata i bio je uspešan.

Ni tu nije bio kraj drami, pošto je Milan u četvrtom minutu nadokande primio još jedan gol. Bila je to loša reakcija odbrane Rosonera, ali i odličan pas Zapate sa Pašalića, koji je izbacio golmana gostiju iz takta i zatresao mrežu. Na nesreću Atalante, posle ovog pogotka nije ostalo mnogo vremena, pa nisu uspeli da iščupaju bod.

Milan je sada drugi na tabeli sa 19 bodova, dok je Atalanta na osmom mestu sa 11 poena, koliko imaju i Lacio, Juventus i Bolonja. Mesto u Ligi šampiona im "beži" četiri poena, pošto je Roma na četvrtom mestu sa 15 bodova.

Video: Crveno-beli su uspeli da savladaju Metalac u specifičnoj utakmici sa 3:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA