≫ 

Rajković i Mitrović upozoravaju pred Luksemburg: "Til je srušio Real, dao je gol i nama..."

Došlo je vreme kada se odvaja "žito od kukolja"

  • 7
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije ulazi u finiš kvalifikacionog ciklusa. Pred Orlovima su tri utakmice koje će odlučiti da li će se direktno naći u Kataru na Svetskom prvenstvu iduće godine, ili će pak morati do tog mesta preko baraža. Prva stanica je Luksemburg (subota, 9. oktobar 20:45), a povodom tog meča, golman Predrag Rajković i napadač Aleksandar Mitrović su održali i onlajn konferenciju za novinare.

Luksemburg je poražen u Beogradu od naše reprezentacije sa 3:1, ali iako se čini kao relativno laka pobeda, uopšte nije bila. Luksemburg je postigao gol za 2:1 u nezgodnom trenutku i mogao je doći do izjednačenja, da nije bilo Aleksandra Mitrovića i autogola jednog od odbrambenih igrača.

Mogla je Srbija i malo "lakše da diše", ali je u utakmici sa Irskom odigrala nerešeno (1:1) i to na krajnje nesrećan način - autogolom nekoliko minuta pre kraja. Međutim, reprezentativci Srbije na to gledaju kao na jednu sjajnu utakmicu i znaju gde su pogrešili, te šta moraju popraviti.

- Protiv Irske smo bili jako dobri, sve je bilo kako treba sem krajnjeg rezultata. Ali pokazali smo dobre partije, igramo ofanzivno, mi se pitamo u svakoj utakmici, protiv koga god da igramo. U svakom meču možete da očekujete ofanzivu, da igramo na gol više. Malo sreće je falilo, da smo zatvorili utakmicu ranije, ali to je fudbal.

- Dešavaju se takve stvari. Pokazali smo da smo ozbiljna reprezentacija, imaju igrače u top klubovima i dobrim ligama. Nadam se da će igra biti ista i da samo rezultat bude bolji - rekao je Mitrović.

Fudbal Irska - Srbija Foto: Tanjug/AP

Golman reprezentacije Srbije i franucskog Remsa, Predrag Rajković se samo nadovezao na već izgovorene reči našeg najboljeg strelca.

- Stvarno igramo dobro otkad je došao novi selektor, vidi se velika želja, borba, akcije, dobar fudbal, napadački. Nismo imali sreće, ali slede tri utakmice i imamo dobre šanse za Svetsko.

Ali ipak, Rajković i Mitrović pozivaju na oprez u utakmici protiv Luksemburga.

- Luksemburg je pokazao dobar presing u Beogradu kada smo se malo opustili, Ali bolja smo ekipa i ne treba razmišljati o bilo čemu drugom osim pobede tamo. Ne bi trebalo da bude većih problema, imamo mnogo bolje igrače - rekao je Rajković, a ovoga puta se nadovezao Mitrović i pozvao na totalni oprez i potencijalne opasnosti.

- Danas nema lakih protivnika, imaju nezgodne igrače u ofanzivi i ako im to dozvolimo, mogu da budu opasni. Ali mi smo favoriti, timsk i pojedinačno. Nemamo šta da krijemo, idemo tamo na tri boda. Verujemo u sebe i ono što radim

Fudbal, trening nacionalnog tima Fudbalskog saveza Srbije u u Staroj Pazovi Foto: ATA Images

Aleksandar Mitrović je u finišu utakmice protiv Luksemburga zaradio i povredu oka, što ga nije sprečilo da zaigra na meču protiv Irske.

- Imao sam podliv ispod oka, malo je i nos naprso, ali ništa strašno. Na kraju je sve bilo OK. A razlog loše realizacije… Ne znam, možda nije bio moj dan. Naiđe tako period kad neće lopta sama u gol, na kraju smo ga sami sebi dali. Nekad uđe svaki šut, nekad neće, pa makar rukom probao da uguraš loptu. Imali smo sreću sa Portugalom, sada nam se možda malo vratilo. Ali pokazali smo da smo ozbiljna reprezentacija.

Potencijalnu opasnost za našu reprezentaciju u dresu Luksemburga, Predrag Rajković vidi u Sebastijenu Tilu, fudbaleru moldavskog Šerifa koji je nedavno postigao gol za svoj klub u pobedi protiv Real Madrida u Ligi šampiona.

- Pratimo sve igrače koji mogu da budu opasni po gol, video sam njegov šut protiv Reala. Dao je i protiv nas, mi gledamo sve koji prave razliku, pokušavamo da ih onemogućimo da dođu do tog šuta. Nadam se da neće pogoditi opet u Luksemburgu

aleksandar mitrović Foto: MN Press

Za gol se ne treba brinuti kada je tu Predrag Rajković, ali se takođe i na suprotnoj strani ne treba brinuti za efikasnost, pošto Aleksandar Mitrović iza sebe ima sjajnu formu i prvi je strelac Čempionšipa. Kako on kaže, voleo bi da postigne još bar dva gola za reprezentaciju.

- Zadovoljan sam formom, mislim da igram dobro, dolaze golovi, to svaki napadač voli. Mogao je da bude još koji gol više, ali Bože moj. Radimo, treniramo, razmišljamo pozitivno, sve će doći na svoje... Voleo bih još dva, ali videćemo. Najbitnije da ekipa igra dobro, a kada igra dobro ekipa, Kole, Sergej, Duća… Zaboraviću nekog, ali kada imate njih, golovi će uvek doći. 

Takođe, Predrag Rajković smatra da Srbija ima dovoljan kvalitet da pobedi Portugal.

- Imamo kvalitet i za novembar sa Portugal, imamo igrače u dobrim klubovima, idemo rasterećeno i daćemo maksimum, pa će rezultat doći sam po sebi.

Video: Srpski treneri se svađali pred novinarima i kamerama: Ko se valjao? Jesam te prekidao?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA