Sudijski ekspert: Nije bio penal za Zvezdu, kod Partizanovog nema ništa sporno!

Jokić se osvrnuo na sudijske odluke tokom vikenda

  • 24
Zdravko Jokić Foto: Arena Sport

Sudijski ekspert Zdravko Jokić analizirao je sporne odluke u prethodnom 12. kolu Super lige kojih je očigledno bilo više nego inače!

Svakako najviše pažnje privukle su utakmice večitih rivala Crvene zvezde i Partizana koji su pobedili Metalac i Napredak, a na kojima je viđeno dosta uzbuđenja.

Što se tiče meča na Marakani u nedelju veče, na kom je Zvezda dobila Metalac rezultatom 3:1, Jokić smatra da nije postojao penal za crveno-bele u nadoknadi vremena. Podsetimo, jedan igrač Metalca je bio u duelu sa Benom, a sudija Aleksandar Živković je pokazao na belu tačku.

- Smatram da je plavi igrač zastao, a da je igrač Zvezde već počeo da pada kada je došlo do blagog kontakta. Nema kontakta, a vidite pad igrača Zvezde, sve je jasno - rekao je Jokić koji se osvrnuo na situaciju kada je sudija u prvom poluvremenu gledao na snimku da li je bilo penala za goste kada je Eraković igrao rukom:

- U prvoj situaciji je ruka (Erakovića) spuštena uz telo, tu je kratka distanca i mislim da je dobru odluku pokazao. Najbolje bi bilo da je pustio da igra posle toga teče dalje i da nije ništa sudio. Mislim da je sudija bio u pravu što nije svirao penal.

Jokić smatra da je u Kruševcu sve bilo čisto, kada je Minaković virao penal za Partizan, dao crveni karton domaćem igraču, a potom i ponovio udarac sa bele tačke koji je Rikardo prethodno promašio.

- Što se tiče faula, očigledno je guranje sa leđa. Da je start na loptu i faul, ne bi bilo crvenog kartona. Ali pošto je guranje, držanje i igranje rukom, onda je kazneni udarac i crveni karton. Što se tiče penala, ne vidimo levu nogu golmana, ali ima razloga za ponavljanje, jer su igrači oba tima ušli u kazneni prostor pre izvođenja. Kad igrači oba tima uđu pre izvođenja, mora da se ponovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILOS RANKOVIC

    4. oktobar 2021 | 18:02

    KOLKO TI IMAS GODINA A OPET NISTA NEZNAS,PRVO UEFA JE IZRICITO REKLA KAD SE SVIRA PENAL DOVOLJNO JE DATI IGRACU ZUTI KARTON JER JE DOVOLJNO STO JE SVIRAN PENAL,OVO NISAM JA DONEO ODLUKU NEGO UEFA,KOD PENALA ZA ZVEZDU STO TI SMATRAS SAM IGRAC METALCA BEZ PROGOVORA JE KRENUO DA IZADJE ZBOG DRUGOG ZUTOG JER JE VIDEO DA JE CIST PENAL,PRI TOM IMAS VAR KOJI JE TO PROVERAVAO PENAL,ZNACI TI VIDIS BOLJE NA TELEVIZORU NEGO ONI U VAR SOBI TO JE SMESMO I ZALOSNO,JA NEZNAM KO JE TEBE OVLASTIO DA TI KOMENTARISES SUDJENJE I SVE OSTALO,IDI BRE U PENZIJU CUVAJ UNUKE I PUSTI BRE NA MIRU SVE EKIPE NA MIRU,TVOJE MISLJENJE NIKOG NEZANIMA JER NISI POSTEN,STA JE SA DRUGIM ZUTIM ZA METALAC KAD JE IGRAC METALCA BACIO KANGU NA ZEMLJU UDARCEM RAMENOM U GRUDI,GDE JE PENAL ZA ZVEDU POVLACENJEM ERAKOVICA,TO PO TEBE BESE CRVENI,GDE STUPAROVICU DRUGI ZUTI KAD JE DAO SAM SEBI PAS U KONTRU PRI TOM GURNUO LOPTU RUKOM,TO NEPRICAS POSTENJACINO

  • Argos

    4. oktobar 2021 | 18:17

    Proserava se laze radi drzavnog projekta svi mi znamo da je u Krusevcu bila najveca kradja nego smiruje tenzije nema taj deda pojma

  • Goran

    4. oktobar 2021 | 18:01

    Ovaj nezna daje stigao var u Srbiji pa nas jos farba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA