≫ 

Partizan neće kupovati novu "desetku": Pantić uz Natha konkuriše na mestu organizatora igre

Vezista je tokom priprema korišćen i u centralnom delu, ali i po boku, pa u Humskoj smatraju da je pozicija iza napadača dobro popunjena

  • 7
Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić

Prevremeni razlaz sa Sejdubom Sumom, usred takmičarske sezone, pokrenuo je realno pitanje u javnosti i među navijačima da li će klub iz Humske u predstojećem zimskom prelaznom roku nadomestiti odlazak Gvinejca novim "brojem 10", igračem koji će uz Bibrasa Natha konkurisati na poziciji organizatora igre. Odgovor je odričan, jer će tu ulogu ubuduće obavljati i Danilo Pantić, što i nije iznenađenje, već logičan sled događaja.

Pre svega, Pantić je kroz celokupno školovanje u Partizanu igrao na poziciji iza napadača, kao organizator igre, ali je posle prekomande u prvi tim, zbog veće konkurencije, često pomeran i na bokove.

Pomenuta pozicija mu je tada manje odgovarala i delom je navedeno uticalo na odluku da svojevremeno ne produži ugovor i napusti crno-bele, iako je tek bio kročio na fudbalsku scenu. S godinama je vezista sazreo, shvatio da je u profesionalnom sportu malo onih koji mogu da biraju, pa se prilagodio i bio koristan gde god da je pozicioniran - kao zadnji vezni, organizator igre ili više po krilu.

Tokom letnjih priprema trener Aleksandar Stanojević je koristio Pantića i na boku i u centralnom delu terena, rešen da mu pošto-poto, zbog izuzetnog rada na pripremama, nađe mesto u timu, a tako je bilo i kada je počela sezona.

Danilo Pantić Foto: MN Press

Meč sa Dunajskom Stredom, u kvalifikacijama za Ligu konferencija, počeo je kao organizator igre, pre Natha koji je ostao na klupi za rezervne igrače, potom je, u istom takmičenju samo u narednom kolu sa Sočijem, startovao kao levo krilo.

Usledila je potom povreda Pantića (revanš sa Sočijem), duža pauza tokom koje su se i dogodile pomenute promene i razlaz sa Sumom, odnosno, angažovan je Kvinsi Menig koji je, pak, pojačao i "zaokružio" bočne pozicije (desno: Lazar Marković i Nikola Terzić, levo: Nemanja Jović, Menig, a Filip Holender po potrebi na obe strane).

Zato se postavljalo logično pitanje hoće li Partizan reagovati i tražiti alternativu za Gvinejca ili će Pantićeva uloga biti samo malo više precizirana, što se na kraju i potvrdilo.

Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić

Informacije iz Humske, odnosno "praksa" sa utakmice protiv Napretka u Kruševcu, svedoče da pozicija "popunjena" i da nema potrebe za reakcijom, odnosno novom kupovinom. U prvih 45 minuta Pantić je bio taj koji je igrao iza napadača, a u nastavku ga je zamenio Natho i tako će biti bar do kraja tekuće takmičarske sezone.

Po potrebi, naravno, pomenutu poziciju može da "pokrije" i Miloš Jojić, što se takođe dešavalo, ali će ona najčešće biti u "opisu posla" pomenutog Izraelca i Pantića.

Video: Stanojević posle Kruševca zadovoljan samo pobedom, čudi ga nervoza ekipe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača

    5. oktobar 2021 | 12:44

    Je odlican igrac, za 2. klase bolji od Jojica !!!

  • Nislija

    5. oktobar 2021 | 13:03

    Decko je dobar momak ali slab igrac da bi bio desetka jedna od opcija bi bila pozajmica Adema Ljajica to bi bio dobar potez kad vec sume nema

  • Mile Kazanova

    5. oktobar 2021 | 12:41

    Mozemo i omladince da pustimo da igraju mi smo sampioni. Samo melji. ⚫⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA