≫ 

Haos u Barseloni: Dug veći od milijarde, bivša uprava obrisala dokumentaciju, enormne provizije menadžerima

Direktor kluba sa Kamp Noua izneo sve problema

  • 4
Stadion Kamp Nou Foto: Shutterstock

Barselona se nalazi u totalnom rasulu, ne samo rezultatski i igrački već i u finansijskom smislu. Generalni direktor Feran Reverter javnosti prezentivao sve anomalije u radu katalonskog kluba koji su ga doveli na minus od 1,35 milijarde evra.

Prvo je otkrio da su 90 dana posle odlaska iz kluba, bivši funkcioneri Barselone izbrisali svu dokumentaciju, da nisu koristili računare iz kluba već privatne, da je malo mejlova išlo preko službenih naloga već preko privatnih i da je sve to uticalo da se za traženje dokumentacije koriste arhivi, pa i forenzika a da se mnogim dokumentima još ne može ući u trag - rekao je Romeu.

- Utvrdili smo negativan saldo, dug i buduće obaveze bile su 1,35 milijardi evra. Da su nam "Procitat" i "La Liga" dozvolili da završimo sezonu sa publikom "Kamp Nou" ne bi mogao da se otvori. Od aprila 2021. godine klub nije mogao da funkcioniše, nije bilo gotovine.

- Kršile su se obaveze prema bankama, UEFA La Ligi, kršio se Statut, što je ograničilo registraciju igrača. Dug za sezonu 2020/21. je 481 milion evra - u dahu je govorio Reverter.

- Novi ugovori nosili su i povećanje plata, ali i nove bonuse za lojalnost, kraj-bonuse po ugovoru... I provizije sa neuobičajene posrednike. Normalna stvar je provizija od pet do 10 odsto, a u Barsi su davali 33 odsto - rekao je on.

- Izašli smo na tržište sa zahtevom da nam neko pozajmi 500 miliona evra, a oni su nam odmah davali 900 miliona. Imamo kredibilitet, ali moramo da radimo - rekao je Reverter.

Video: Profesor Karalejić ispričao nikad otkrivenu priču kako je Svetislav Pešić otišao iz Barselone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA