Srbija zvanično otvara novi stadion od 80 miliona evra!

Ne računajući prijateljski meč sa Katarom, Luksemburg će u subotu protiv Orlova odigrati prvi zvaničan meč na novom stadionu

  • 8
Stadion Luksemburga Printskrin: Youtube/Ville de Luxembourg

Fudbalska reprezentacija Srbije imaće veliku čast u subotu veče, jer će protiv Lukemburga odigrati prvi zvaničan meč na novom stadionu pomenute selekcije!

U pitanju je stadion koji nosi ime države i koji je pušten u promet 1. septembra. Međutim, meč protiv Azrebejdžana, upravo tog dana, odigran je na starom stadionu "Žozi Bartel" na kom je i Srbija gostovala pre dve godine, dok su protiv Katara 7. septembra igrali prijateljski susret.

Novi stadion građen je četiri godine i ima ukupan kapacitet 9.385 mesta za fudbalske mečeve, dok za koncerte može da stane i 15.000. Takođe, na ovom stadionu se igra i ragbi, te je zbog toga podloga napravljena kombinacijom hibridne i prirodne trave. Koštao je oko 80 miliona evra.

Vredi pomenuti da je samo ime stadiona izazvalo velike kontroverze, jer je tamošnja javnost smatrala da je izostalo originalnosti. Kao i da stadion ima naziv samo francuskog govornog područja.

Inače, Orlove u subotu neće dočekati pun kapacitet stadiona s obzirom na to da je zbog epidemioloških mera u prodaju pušteno samo 2.000 ulaznica.

Što se tiče sitiacije u grupi, Srbija trenuno beži Luksemburgu pet bodova i u slučaju pobede skoro sigurno bi obezbedila barem mesto koje vodi u baraž. Ipak, Orlovi pobedu jure više zbog toga kako bi u poslednjem kolu u Lisabonu bili u igri za direktan plasman na Mundijal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    7. oktobar 2021 | 11:03

    Zejtin 200 kinti,kafa 200g 270 kinti.....

  • Vlada

    7. oktobar 2021 | 11:13

    Kako uludo bacene pare.Nasa liga je smesna.Skoro pa beton liga.Razumem da su umesto Zvezdinog i Partizanovog stadiona u sirem centru grada napravili dva za po 30 milki sa po 30-40K mesta za gledaoce.Po evropskim standardima negde u prigradskim opstinama.Pa da se izmeste ta dva prevazidjena stadiona i napravi nesto potrebnije Beogradu.Ovako.........ispada da je to uslov svih uslova jer velika je glasacka masina navijaca.

  • 1389

    7. oktobar 2021 | 11:20

    Znači kiks u najavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA