Kapiten Zvezde sve bliži Mundijalu: Borjanova Kanada bez njega do boda protiv Meksika

Još je rano, ali posle dva najteža gostovanja, raspored za "Kanuke" postaje znatno lakši i sve je izvesnije da će golman "crveno-belih" putovati u Katar

  • 1
Milan Borjan Foto: Marko Jovanović

Fudbalska reprezentacija Kanade odigrala je nerešeno protiv Meksika (1:1) u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se održava u Kataru iduće godine. Rezultat Kanađana dobija još više na značaju ukoliko se uzme u obzir i činjenica da su nastupali bez prvog golmana Milana Borjana, ali i najboljeg strelca Kajla Larina na ovom "vrelom" gostovanju.

Kanada ima jedan od najmoćnijih timova u svojoj istoriji, pored Borjana koji već pet sezona sa Crvenom zvezdom nastupa u evropskim takmičenjima, okosnicu ekipe čine Alfonso Dejvis iz Bajern Minhena, kao i Džonatan Dejvid iz Lila. Pored njih, tu su još i udarne napadačke igle u vidu Juniora Hojleta i Kajla Larina.

Protiv Meksika su bili oslabljeni za igranje gorepomenutih Milana Borjana i Kajla Larina, ali su igrači iz Kanade ipak pružili sasvim korektnu utakmicu, u kojoj su mogli i do pobede, da na drugoj strani Giljermo Očoa nije bio toliko raspoložen za igru, pa je svoju reprezentaciju sačuvao sigurnog poraza.

Pretili su preko Alfonsa Dejvisa, Tejlora Bjukenena, Džonatana Dejvida... Ali lopta nije mogla da završi iza leđa golmana Meksika, takođe, imao je i Meksiko svoje prilike, ali je i Krepo na sjajan način odmenio Borjana.

U kakvoj je formi Kanada i koliko joj nedostaje do puta u Katar?

Rezultati ekipe govore u svoje ime, tokom 2021. godine, Kanada je doživela samo dva poraza i to od Meksika i SAD-a, dok je sa obe reprezentacije već odigrala po jednu utakmicu u kvalifikacionom ciklusu za predstojeće Svetsko prvenstvo, i to obe na gostujućem terenu i kući je donela dva boda (obe utakmice po 1:1).

Narednu utakmicu reprezentacija Kanada igra u ponedeljak, 11. oktobra, a protivnik će im biti ekipa Jamajke, koja se trenutno nalazi na poslednjem mestu u grupi, te ova utakmica ne bi trebalo da predstavlja preveliki problem za "Kanuke".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podsetimo, sistem takmičenja je takav da će se tri prvoplasirane reprezentacije kvalifikovati direktno u Katar, dok će četvrta morati u baraž.

Video: Borjan zajahao voditelja Arene, pa poručio u kameru: Ovo je za sve hejtere! Pomozimo malom Bošku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA