≫ 

ANKETA: Izaberite startnih 11 Srbije za meč protiv Luksemburga

U komentaru ostavite Vaše mišljenje ko bi u subotu veče trebalo da istrči na teren u dresu Orlova

  • 9
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Fudbalsku reprezentacije Srbije u subotu očekuje prvi od dva oktobarska kvalifikaciona meča za odlazak na Svetsko prvenstvo, gde će od 20.45 časova gostovati Luksemburgu na novootvoenom stadionu koji nosi naziv te države.

Selektor Dragan Stojković Piksi je u Luksemburg poveo najjači astav, ali poslednje informacije glase da će taj duel morati da igra bez Nikole Milenkovića koji će, doduše, biti spreman za sudar sa Azrebjedžanom u utorak. Orlovima je iz ova dva meča potrebno šest bodova kako bi ostali i trci za prvo mesto pred to, danima unazad, najavljivano "finale protiv Portugalije u Lisabonu.

- Potrebno je da preskočimo ove dve prepreke, pred finale u Lisabonu. Bez obzira što smo nesrećnim slučajem odigrali 1:1 u Irskoj, ta utakmica će odlučivati. I da nam treba nerešen rezultat u Lisabonu mi idemo na pobedu. To uvek tražim od svojih igrača. Sami sebi smo dali gol, ali to je fudbal i dešavaju se takve stvari. I jedan Šerif pobedi Real Madrid usred Madrida. Dešavaju se neke stvari u fudbalu koje čovek ne može da predvidi. Slažem se da mentalitet naših igrača, sistem, postavka na terenu, sve je to na mestu u čini me zadovoljnim. Insistiraću uvek na tome kao što smo igrali u Dablinu, Srbija mora da igra tako - jasan je Stojković.

Ono što navijače i javnost najviše interesuje jeste startnih 11 koje će Piksi izvesti na teren, kao i formacija koju će selektor izabrati. U prvom meču početkom septembra, Stojković je Luksemburg napao u formaciji 3-4-3, sa isturenim Aleksandrom Mitrovićem kom su pomagali Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić.

S trojicom pozadi Orlovi su igrali praktično cele kvalifikacije, s tim da su štoperima i te kako pomagali ti bočni igrači. Takam slučaj će biti i u subotu, gde se "sa strane" očekuju Darko Lazović i Filip Kostić. Neigranjem Milenkovića za mesto u defanzivi konkurišu petorica - Spajić, Veljković, Pavlović, Nastasić i Mitrović, dok su Gudelj, Lukić i Maksimović konkuenti za mesto radilica u veznom redu.

Ukoliko Mitrović sam počne od prvog minuta, Tadić, Milinković - Savić i Đuričić će mu praviti društvo, odnosno dvojica od te trojice. Mada, nije isključeno da se SMS vrati malo nazad i da bude par, na primer, sa Gudeljom. U tom slučaju bi, kao protiv Republike Irske, Đuričić mogao da igra tog bočnog desnog igrača.

Nije isključeno ni da Sergej i Gudelj budu u tom centralnom delu, a Tadić podrška Mitroviću i Vlahoviću ukoliko se Piksi odluči za dvojicu napadača od starta. Elem, nema sumnje da selektor vrlo dobro zna šta mu je činiti, a mi vas pitamo kojih startnih 11 biste izabrali za meč sa Luksemburgom i u kojoj formaciji?

Video: Portugalci imaju krila i lete pa da ih se plašim? Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    8. oktobar 2021 | 14:04

    Ја, Ваха, Шећо, Обло, Коцко, Ћошко... И онај како беше...

  • Joco

    8. oktobar 2021 | 15:01

    Kralj, Mirković, Đukić, Đorović, Jokanović, Jugović, Mihajlović, Savićević, Stojković, Mijatović, Drulović!!! Boljih nema niti će ikada biti.

  • Vesna

    8. oktobar 2021 | 15:15

    Terzići , Mrkelice, Bjekovići, Vaznice, Bozivicke, Ramadanice, Vučelicke , Praonice, Perionice , Zabelice i Robijice ...to bi trebalo onako baš da bude po svacijoj meri 💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA