≫ 

Hrvati blizu Mundijala posle osvajanja Kipra, sa Rusijom ih čeka "tuča" za direktan prolaz

Modrić i družina bez greške na ostrvu

  • 0
ivan perišić Foto: Tanjug/Ap

Najbolji hrvatski fudbaleri uspešno su prebrodili još jednu prepreku na putu ka Mundijalu u Kataru 2022. godine.

Modrić i družina su bili više nego dobri na Kipru, pobedili su domaću selekciju "samo" 3:0 - propustili priliku da i deklasiraju ostrvsku selekciju.

Kapiten gostiju Luka Modrić promašio je penal pri vođstvu 1:0, ispromašivali su se i Vlašić, Perišić, inače strelac vodećeg gola, potom i Brekalo u više navrata, pa su izabranici Zlatka Dalića sve do drugog pogotka morali da brinu za rezultat.

joško gvardiol Foto: Tanjug/Ap

Zasluženo, Hrvati su duplirali vođstvo u 80. minutu preko tinejdžera Joška Gvardiola.

Bivši defanzivac Dinama je sačekao loptu na drugoj stativi posle centaršuta sveprisutnog Modrića i bez mnogo muke je ubacio u mrežu, za mat i potvrdu trijumfa.

Tačku na ubedljivu pobedu Hrvatske stavio je Marko Livaja u trećem minutu nadoknade.

Hrvatska u grupi H ima skor 5-1-1, gol razliku 9:1 i sakupljenih 16 bodova, koliko ima i prvi rival za direktan plasman u Katar, Rusija, s tim da je Dalićev tim u prednosti.

"Zbornaja komanda" je na svom terenu slavila protiv Slovačke autogolom Škrinjara u prvom poluvremenu što se ispostavilo kao prelomni momenat utakmice odigrane u Kazanju.

Rusija i Hrvatska će po svemu sudeći odlučiti o direktnom putniku u Katar 14. novembra kada će selekcija naših komšija biti domaćin u poslednjoj rundi kvalifikacija. Dotad, obe reprezentacije imaju još po dva meča da odigraju.

Istovremeno, u grupi G Crna Gora je glatko porazila Gibraltar u gostima 3:0 i tako koliko-toliko popravila šanse da se dokopa drugog meta u konkurenciji Holandije, Norveške i Turske koje prednjače kao pretendenti na vodeće pozicije.

Strelci za "Sokolove" bili su Adam Marušić i Fatos Bećiraj dva puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA