≫ 

Bože pravde: Srbija prevazišla krađu u Luksemburgu, Vlahović vodi "orlove" ka Mundijalu!

Minimalac Piksijeve čete na ivici živica!

Fudbalska reprezentacija, Luksemburg - Srbija Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije noći će na prvoj poziciji grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru pošto je, i pored ogromne krađe koja se desila i nedosuđenog penala na kraju prvog poluvremena, slavila protiv Luksemburga sa 1:0.

Sudija Vilijam Kolum i njegove kolege iz VAR sobe definitivno bi imali šta da nose na duši da "orlovi" nisu uspeli, da nisu odneli sva tri boda sa ovog gostovanja.

U drugom minutu nadoknade, Tadić je nakon udarca od strane golmana Morisa završio na travi, a kontakt se video i bez usporenog snimka. Niko od arbitara to nije video, niti oni na terenu, niti oni u VAR prostoru.

Prosto je neverovatno da nije bilo reakcije na taj faul, ali pravda je zadovoljena i Srbija, doduše uz utakmicu više, preskače Portugaliju i sada ima bod više na vrhu tabele.

Srpska selekcija je ušla agresivno u meč, suzbila protivnika na njegovu trećinu terena i otpočela ofanzivu.

Prvu veliku šansu je imao Tadić koji je sa sredine terena dobio dobar pas od Gudelja, ali nije uspeo da dokači loptu kako je hteo, tako da je ona otišla u gol aut.

U tim momentima, protivnik nije bio u stanju da pokaže ništa više osim jednog kratkog blica, tako da je Srbija nastavila da plete mrežu oko domaćina.

Fudbalska reprezentacija, Luksemburg - Srbija Foto: Tanjug/AP

Sledeća prilika je diđena u 20. minutu kada se Mitrović izborio za prostor na desnoj strani kaznenog prostora, uputio oštar centaršut na drugu stativu gde je Vlahović zamalo bio kratak.

Kao da su "orlovi" bili malo obeshrabreni što nisu bili nagrađani za trud, pa su počeli da se pomalo i povlače, što je doprinelo i momentu oslobođenja Luksemburga.

Nekoliko ataka domaćeg kolektiva opomenulo je četu Dragana Stojkovića Piksija koji je ponovo malo pritegao odbranu, a onda u drugom minutu nadoknade stiže neverovatan momenat.

U 68. minutu se desio prelomni momenat, a protagonista je bio Dušan Vlahović. Napadač Fiorentine je uspeo da se pozicionira ispred štopera Luksemburga, uđe mu u putanju i kada je bio već u kaznenom prostoru, šutirao je unutrašnjom i savladao Morisa.

Pokušavao je protivnik da uradi nešto više, ali to više nije bilo previše za srpsku reprezentaciju koja je lako izašla na kraj sa protivnikom.

Imala je Srbija je još dve velike šanse u samoj završnici meča - Vlahović je na identičan način istrčao pred Morisa i ponovo ga matirao, ali je bio u minimalnom ofsajdu.

Lazović je takođe bio u izglednoj prilici sa leve strane, koja je bila bušna, ali ni to nije rezultovalo golom.

Najbitnije je da je unutrašnji deo mreže Luksemburga jednom poigrao i tri boda za Srbiju su tu.

TOK MEČA

90+5. minut - KRAAAAAJ MEČA! POBEDA SRBIJE!

90+3. minut - Vlahović pogađa na identičan način, ali je minimalni ofsajd!

86. minut - Radonjić je bio u veoma izglednoj situaciji, gađao je gornji desni ugao, a lopta je otišla tik iznad prečke. Ipak, stiže signal i ofsajd je dosuđen.

79. minut - Definitivno će Luksemburg pokušati da nešto napravi do kraja meča, ali za sada, njihovi napadi nisu toliko opasni.

71. minut - Radonjić dobro probije sa strane, ali izgubi korak i lopta odlazi u gol aut već treći put.

68. minut - GOOOOOOOOOOOOOL, VODI SRBIJA! Dušan Vlahović je strelac! Napadač Fiorentine je uspeo da se pozicionira ispred štopera Luksemburga, uđe mu u putanju i kada je bio već u kaznenom prostoru, šutirao je unutrašnjom i savladao Morisa.

65. minut - Imao je Luksemburg jednu polupriliku koja je mogla da rezultuje velikim nevoljama, ali je Gudelj stigao da zatvori kod prve stative i izbaci u korner.

60. minut - Evo ponovo jačih ofanzivnih naleta srpske ekipe, ali gola i dalje nema nakon sat vremena igre.

57. minut - Oštrica "orlova" je malo otupela i ne vidimo toliku agilnost, iako se pokušava angažmanom Radonjića po desnoj strani.

51. minut - Nema neke prevelike promene u igri, Srbija je i dalje tak koja ozbiljnije napada, ali Luksemburg sada pokušava da pasovima u poslednjoj liniji umrtve situaciju.

46. minut - POČINJE DRUGI DEO IGRE! Promena u centru odbrane - Spajić menja Pavlovića, ali i Đuričić ustupa svoje mesto Radonjiću.

Fudbalska reprezentacija, Luksemburg - Srbija Foto: Tanjug/AP

45+3. minut - KRAJ POLUVREMENA! Srpska selekcija je zakinuta za šut sa bele tačke i pravo je čudo da ovo niko iz VAR sobe nije video. Ostaje 0:0.

45+2. minut - NEVEROVATNO! SRBIJI NIJE SVIRAN ČIST PENAL! Vlahović je sa leve strane, kroz noge protivniku, centrirao po zemlji na drugu stativu gde se našao Tadić koji je zarolao loptu i sklonio je od Morisa koji ga je evidentno udario nogom po butini. VAR je radio, pauza je trajala nekih minut, a sudija Kolum je pokazao na korner. Na usporenom snimku se jasno videlo da je ovde moralo da dođe do jedanaesterca.

38. minut - Nedostaje Srbiji završni pas i svaki centaršut ide direktno na glavu štopera protivničkog tima. Vidi se i evidentan problem u defanzivnom delu vezne linije gde Gudelj već drugi put gubi loptu.

34. minut  - Sebastijan Til šalje loptu preko gola. Luksemburg je, malo po malo, uspeo da napravi balans.

31. minut - Pavlović je pokušao glavom posle Tadićevog kornera sa leve stative, ali nije bilo previše opasno.

27. minut - Vlahović pored stative! Išla su četiri srpska ofanzivca na tri defanzivca Luksemburga, a napadač Fiorentine je odlučio da sa ruba kaznenog sam završi, što na kraju nije rezultovalo golom.

24. minut - Tri puta je Kostić centrirao, ali nije to bilo najbolje što on može. Srbija je i dalje mnogo bliža golu od protivnika.

22. minut - Strahinja Pavlović je prvi čovek iz našeg kolektiva koji je upisan u beležnicu. Faulirao je Bareira sa leđa.

Fudbalska reprezentacija, Luksemburg - Srbija Foto: Tanjug/AP

20. minut - Ponovo je bilo blizu! Mitrović se izborio za prostor na desnoj strani kaznenog prostora, uputio oštar centaršut na drugu stativu gde je Vlahović zamalo bio kratak.

13. minut - Igra je ispresecane faulovima sa obe strane, a Bareiro će morati da bude mnogo pažljiviji ako ne misli da napusti brzo igru.

8. minut - Osim jednog izleta, domaćin totalno potisnut na svoju trećinu i jedva uspeva da iznese loptu. Veliki pritisak srpske selekcije.

4. minut - Prva velika šansa za Srbiju! Stigala je lopta u prostor sa polovine terena, ali Tadić nije uspeo da je dokači kako je hteo.

1. minut - Luksemburg je za manje od 60 sekundi uspeo da zaradi žuti karton. Opomena za Bareira zbog starta nad Milinkovićem Savićem.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA! Sudija Vilijam Kolum iz Škotske je dao znak da lopta može da se zakotrlja!

SASTAVI

Luksemburg (4-4-2): Mori - Jans, Šano, Karlson, Pinto - Sinani, Bareiro, S. Til, O. Til - Sančez, Devil.

Srbija (3-4-1-2): Rajković - Veljković, Nastasić, Pavlović - Đuričić, Milinković-Savić, Gudelj, Kostić - Tadić - A. Mitrović, Vlahović.

PRE MEČA

Srpski tim u prvih pet kola nema poraz uz tri pobede i dva remija. Ona sreća koja je "orlove" poslužila da otkinu bod Portugaliji se okrenula protiv njih u meču protiv Republike Irske gde su ostali bez celog plena.

Sa druge strane će, sada, Luksemburg koji je u ovom momentu glavna pretnja Srbiji pošto se nalazi odmah iza našeg kolektiva, na trećoj poziciji sa pet bodova manje.

Domaćin je poslednji susret u grupi odigrao upravo protiv srpske selekcije gde je bio poražen sa 4:1 u Beogradu.

Srbija bi pobedom mogla da se privremeno nađe na čelu tabele, sa bodom ispred Portugalije uz utakmicu više.

Video: OFK Beograd razbio Zemun u prvom meču starih rivala posle 4,5 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    9. oktobar 2021 | 22:55

    Ajde stručnjaci paljba. Pa Portugal je na svom terenu gubio od Irske 1-0 do 87 minuta. Nisu se mogli sastaviti sa igrom, pa su na kraju okrenuli 2-1. Svedska pobjedi Španiju 2-1, pa niko nije uperao prstom u Luisa Enrikea. U fudbalu se dešavaju i loši dani protiv malih ekipa, ne može svaka utakmica da se dobije 4-1. Kad se osvjestimo, i shvatimo da danas svako igra fudbal, onda ćemo napredovati, kako u fudbalskom, tako i u mentalnom smislu. Bitna su 3 boda, bravo momci.

  • Vu.

    9. oktobar 2021 | 21:46

    Znači čekamo penal da bi dali gol Luksemburgu.A pretimo Portugalu.

  • Vlasotincanin

    9. oktobar 2021 | 20:21

    Sramota da RTS ne prenosi, za sta placamo pretplatu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA