≫ 

Srbija ima 83,7 odsto šansi da bude domaćin polufinala baraža za odlazak na Mundijal

Naravno, ukoliko se direktno ne plasira u Katar

  • 17
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: AP/Tanjug

Iako je računica reprezentacije Srbije jasna, a to je direktan palsman na Svetsko prvenstvo u Kataru, Orlove može da raduje i to što su pobedom nad Luksemburgom praktično obezbedili baraž za Mundijal!

Trijumf protiv Azerbejdžana u utorak doneo bi Srbiji šansu da se 14. novembra u Lisabonu bori sa selekcijom Portugalije za to prvo mesto na koje naša zemlja može da se popne ako slavi protiv Kristijana Ronalda i družine. Ukoliko Portugalci kiksnu pre toga protiv Luksemburga i republike Irske, Orlovima će tada biti potreban i bod.

Elem, ukoliko Srbija plasman u Katar bude morala da traži preko baraža, svi su izgledi da će u polufinalu Orlovi biti domaćini. Barem tako tvrdi sajt "We Global Football" koji se bavi fudbalskom statistikom i predikcijom i koji kaže da su šanse da se polufinalni baraž igra na Marakani 83,7 osto!

Podsetimo, situacija je takva da će baraž od deset drugoplasiranih selekcija u grupi i dva tima iz Lige nacija dati tri učesnika Mundijala! Četiri selekcije će biti podeljene u tri grupe, polufinale će se igrati 24. i 25. marta i domaćini će biti šest najbolje rangiranih selekcija od ovih koje su ostale u baražu. S druge strane, žreb će odlučiti domaćina finala koje se igra 28. i 29. marta 2022. godine.

Ko će biti rival Srbiji u baražu, ako naš tim ne ode na Mundijal, sam Bog zna. Tačnije, saznaće se tek nakon poslednjeg kola s obzirom na to da je "prava ludnica" kada su u pitanju poslednje raspodele.

Španija je prva u grupi B ima samo bod više od Švedske koja, doduše, ima utakmicu manje (13-12). Grci su treći sa devet bodova i kao i Šveđani imaju pet odigranih utakmica. Italija je prva u grupi C sa 14 bodova iz šest utakmica, dok je Švajcarska druga sa 11 uz utakmicu manje. I upravo ove dve selekcije će odlučivati o tome ko će direktno na Mundijal.

Francuska je viđena kao prva u grupi D, doks e za to drugo mesto bore Ukrajina (8), BiH (6) i Finska (5). S tim što Zmajevi i Finci imaju po pet odrigranih mečeva. Češka i Vels se bpore za drugo mesto u grupi E, oba tima imaju po osam bodova, ali Velšani i meč manje.

Danci su već na Mundijalu iz grupe F, Škoti su drugi sa 14, a Izrael IA ustrija imaju po 10. Holandija, Norveška, Turska i Crna Gora su "najzaslužniji" za haos u grupi G, jer je razlika među njima pet bodoba (16-14-12-11). Hrvatska i Rusija se bore za prvo mesto u grupi H (obe selkcije imaju po 16 bodova), Albanija i Poljska u grupi I (15-14), dok su u grupi J u igri Severna Makedonija (12), Jermenija (12) i Rumunija (10).

Kako sada stvari stoje, gledajući trenutnu situaciju i grupama, Srbija, Rusija, Švedska, Švajcarska, Škotska i Albanija će biti povlašćeni na žrebu, dok su Češka, Ukrajina, Norveška, Makedonija i Vels i Austrija iz Lige nacija nepovlašćeni i stoga su potencijalni rivali Srbije u polufinalu.

>>> Liga nacija danas u 15.00 donosi meč za 3. mesto Italija - Belgija, a u 20.45 veliko finale Španija - Francuska. Mlada Furija uspela je da savlada Italiju i sada je čeka test protiv svetskih šampiona, koji su od 0:2 protiv Belgije stiglo do 3:2. Kvota na Španiju je 3,00, na iks 3,20, a na Francuze 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - Francuska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajišnik Knin

    10. oktobar 2021 | 12:39

    Ma kakav baraž! Hoćemo prvo mesto u grupi i direktan plasman na Svetsko prvenstvo! U novembru ove godine će da dođe i taj dan kada će Orlovi pobediti Portugal! Napred Orlovi🇷🇸🇷🇸🇷🇸SRBIJA🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Smesno

    10. oktobar 2021 | 12:47

    To nam je najveci uspeh,da budemo domacini u barazu 🤣🤣🤣

  • Златко Јовановић

    10. oktobar 2021 | 13:30

    Шта је то фудбал ? Игра главом и ногама .А овај Миленковић Савић напуца овог Миленковића у стомак на памет и сад идемо и бараж .А у баражу се игра срцем . Да ли се неко сјећа да смо ми играли срцем или фризурама . Биће јако тешко играти а још теже гледати.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA