Selektor Portugalije: Luksemburg je nezasluženo izgubio od Srbije

Santoš napominje i da je Luksemburg igrao bez dva najvažnija igrača protiv Orlova

  • 10
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Belgija - Portugalija Foto: Tanjug/AP

Osim što će gledati u "svoje dvorište" gde dočekuju selekciju Azrebejdžana, fudbalska reprezentacija Srbije će u utorak veče (20.45) verovatno osluškivati i šta se dešava u Lisabonu gde Portugalija dočekuje Luksemburg!

Upravo o tom meču, ali i preostala dva do kraja kvalfikacija, govorio je selektor Portugalaca fernando Santoš koji je poručio i da je Srbija nezasluženo slavila protiv njihovog narednog rivala.

- Za nas su to tri finala, jer želimo direktno na Svetsko prvenstvo. Moramo da budemo koncetrisani na ono što dobro znamo da radimo. Ako budemo uravnoteženi bićemo blizu pobedi. Očekujem težak izazov, po onome što sam video u subotu protiv Srbije. Bilo je teško i Srbiji, Luksemburg je na kraju izgubio, mislim nezasluženo. Srbija je imala nekoliko šansi posle kontri, ali svako ko bi gledao samo statistiku bi stekao pogrešan utisak. Lopta je skoro sve vreme bila u nogama fudbalera Luksemburga - rekao je Santoš i dodao:

- Pre pet meseci smo imali poteškoća, sa dosta truda smo stigli do bodova. Luksemburg uvek pokušava da izađe i igra. Žele da imaju loptu, defanzivno su solidni. Protiv Srbije nisu igrala dva najvažnija igrača, Žerson Rodrigez i Kristofer Martins, u utorak će biti tu. Ne očekujem da se povuku u bunker. Ovo je poslednji tračak nade za njih. Ne bi imalo smisla da igraju samo na kontre… Teoretski, pošto će se otvoriti, biće i više mogućnosti za nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    11. oktobar 2021 | 15:16

    Nacin na koji ste pobedili R.Irsku ne dozvoljava vam da"komentarisete"pobedu Srbije,niste spomenuli nedosudjeni penal,domaci nisu imali nijednu konkretnu priliku,"vrteli"loptu oko dva sesnaesterca 90min.,postigli reguralan pogodak naspram vaseg iz ofsajda u 96min!!!(mec produzen 5min.)...utakmica Portugal-Srbija odlucuje ko je direktan ucesnik SP,do tada vama je samo Srbija u"mislima"

  • Febo

    11. oktobar 2021 | 15:05

    Zato ste ih vi sazluzeno pobedili

  • Fff

    11. oktobar 2021 | 18:24

    Pametne i ambiciozne osobe ovakve izjave koriste u svoju korist i koriste ih da se maksimalno motivisu (aludiram na nase reprezentativce). Ovakvu izjavu da zapamte,jer ovo je indirektno receno da smo mi jedna smesna reprezentacija i da je Portugal dosta bolji. Bolji jesu, ali ne drasticno, uz pravi pristup i borbu i zelju, mozemo ozbiljno da im prodrmamo kavez u Lisabonu. Ali samo ako 90 min izadjemo i grizemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA