≫ 

VAR ostavio Hrvate bez 1. mesta u grupi, imamo prvog učesnika Mundijala iz Evrope

Turci slavili u Letoniji golom u 100. minutu!

  • 11
Hrvatska - Slovačka Foto: Tanjug/AP

Dva kola pre kraja trke za Svetsko prvenstvo u Kataru imamo i prvog zvaničnog učesnika. Selekcija Nemačke pregazila je u Skoplju Severnu Makedoniju sa 4:0 i postala prva selekcija koja je zvanično obezbedila plasman na Mundijal uz domaćina. 

Nije delovalo da će "Panceri" tako lako "bukirati" kartu posle mršavih 0:0 na poluvremenu, ali je publika u Skoplju u nastavku videla istinski spektakl, nekoliko fenomenalnih pogodaka i novu ubedljivu pobedu Nemaca.

Strelci za Nemce su bili Haverc u 50, Verner u 70. i 73. i Džamal Musijala u 83. minutu.

Nemačka ima 21 bod i sedam pobeda, i beži drugoplasiranoj Rumuniji osam bodova dva kola pre kraja. Rumuniji koja je minimalno pobedila Jermeniju sa 1:0 i stekla bod prednosti u trci za drugo mesto i plasman u baraž.

Island je u okršaju davljenika bio ubedljiv protiv Lihtenštajna sa 4:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Nastavlja se trka u ludoj grupi H gde je Hrvatska ispustila dva dragocena boda u Osijeku i izgubila lidersku poziciju u grupi iza Rusije. Slovačka je iščupala remi (2:2) posle velike borbe na raskvašenom terenu, koji joj neće puno značiti jer je daleko od drugog mesta, ali bi mogao skupo da košta "Kockaste".

Dva puta su Slovaci utišavali Osijek, ali nisu imali snage i za pobedu. Šranc je u 20. minutu doneo prednost gostima, izjednačio je posle korenera i gužve u petercu Kramarić u 25, da bi Haraslin u 45. drugi put matirao Livakovića i nagovestio veliko iznenađenje.

Htvatska je, međutim, uspela da izjednači u 71. minutu preko Modrića, a do kraja je mogla i do pobede pošto je Nikola Vlašić u 83. minutu postigao pogodak koji je potom VAR poništio zbog ofsajda. Uzalud su se radovali...

Kiks Hrvata dobro je došao Rusima koji su kao gosti pobedili Sloveniju sa 2:1 i pretekli ih na čelu grupe. "Zbornaja" je slavila u Mariboru golovima Divejeva u 28. i Džikije u 32. (sjajne makazice), dok je počasni pogodak za Slovence dao Iličić u 40. minutu.

Slovencima je u drugom poluvremenu poništen i gol Jasmina Kurtića u 77. minutu zbog ofsajda. Dva kola pre kraja Rusija ima dva boda prednosti u odnosu na Hrvate pa će joj u poslednjem kolu na gostovanju u komšiluku biti dovoljan i bod za direktan plasman u Katar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Lud finiš videli smo i u grupi G, gde je Holandija u Roterdamu pregazila nejaki Gibraltar sa 6:0. Blistao je Memfis Depaj koji je dao dva gola i promašio penal, a pored njega u strelce su se upisali Van Dajk, Damfris, debitant Dandžuma i Malen.

Norveška je rutinski pobedila Crnu Goru sa 2:0 golovima Eljonusija u 20 i 96. minutu, dok se Turska namučila sa Letonijom (2:1) koju je slomila tek u desetom minutu nadoknade i to golom Buraka Jilmaza iz penala.

Dva kola pre kraja u ovoj grupi je sve otvoreno s tim da Holandija ima dva boda više i svakako čeka Norvešku kod kuće u poslednjem kolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U grupi E u kojoj je Belgija faktički već završila posao oko direktnog plasmana u Katar, Češka je napravila važan korak ka baražu pobedom nad Belorusijom u gostima od 2:0.

Ipak, vodiće "Knedličke" veliku borbu za drugo mesto do kraja sa Velsom koji je slavio u Estoniji sa 1:0 golom Kifera Mura u 12. minutu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србски син

    11. oktobar 2021 | 23:29

    Бравоооо браћо Словаци 💪💪💪💪💪💪💪💪

  • Dalmacija

    12. oktobar 2021 | 07:39

    Gorivo 1,65 eura, hrana i sve drugo skuplje za 50 %, i sad ja da razmišljam o nogometu i hoće li on ići na svjetsko prvenstvo.

  • Dalmacija

    12. oktobar 2021 | 07:10

    Gorivo 1,65 eura, cijene prehrane skočila za 50 %, svaki dan sve skuplje i ja sad da brinem jel netko ide na svjetsko prvenstvo. Briga me.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA