≫ 

Orlići bez grama šanse, mladi Francuzi sa 3 gola ugasili šanse za Evropski šampionat

Loša igra Srbije u Humskoj ove večeri

  • 13
Fudbal Srbija Francuska U21 Foto: MN Press

Slabo, sporo, letargično. Tako je izgledala igra mladih fudbalera Srbije protiv Francuske. U meču u kojem je jedino pobeda igrala za nastavak nada za odlazak na Evropsko prvenstvo, videli smo jako slabu predstavu naših momaka. Videlo se da Galski petlići poseduju daleko veći kvalitet, a na kraju je to potvrdio i sam rezultat - 0:3 (0:2).

Tokom najvećeg dela meča gledali smo dominaciju Francuske. Srbija je tek na mahove uspevala da dođe do lopte i stvori kakvu-takvu šansu pred golom, ali su ti udarci uglavnom bili ili krajnje neprecizni, ili su završavali u rukama Melijea.

Već od starta utakmice, Galski petlovi su nametnuli inicijativu. Malo po malo, pritiskali su odbranu Srbije, koja je uspela da "iskreira" jednu poziciju iz kontre za Bjekovića u 16. minutu, ali je njegov udarac odbranio Melije. Baš u tim momentima su gosti i stigli do vođstva.

Pukla je odbrana Srbije, probio je po desnoj strani Adli, zaobišao je našu odbranu kao "čunjeve", a potom je šutirao po zemlji u suprotan ugao. Golman Gordić nije imao baš nikakve šanse.

Nastavili su u istom ritmu Francuzi, rešetali su naš gol, dobru priliku mogao je da ima Guiri u 41. minutu da je lepo prihvatio loptu koju mu je poslao Tiram. Međutim, ovaj fudbaler se "iskupio" kada je sa bele tačke doveo Francuze na korak do pobede samo dva minuta kasnije. Svemu je prethodilo igranje rukom Bjekovića u kaznenom prostoru, što je sudija Laforž procenio kao nedozvoljenu igru.

U drugom poluvremenu smo ponovo gledali potpunu dominaciju francuskih fudbalera. Srbija je pokušavala da izmenama unese bar nekakvu pometnju, selektor je još polovinom ovog dela igre uveo Ilića i Daničića, ali nije bilo nekih izglednijih prilika sem šuta Tedića koji je završio van okvira gola.

Fudbal Srbija Francuska U21 Foto: MN Press

Sa druge strane, ni Francuzi nisu bili baš toliko dominantni, mada je Kakere u 59. minutu morao da šutira znatno bolje kada je ostao sam u kaznenom prostoru. Na našu sreću, lopta je završila samo u gol-autu.

Međutim, nismo bili te sreće na tri minuta pred kraj regularnog dela utakmice. Čerki se sjajno snašao, izbacio je dva odbrambena fudbalera naše zemlje i na kraju matirao Gordića udarcem po zemlji. Igrao se 87. minut meča.

Sa novim porazom, Srbija je ostala na petom mestu u Grupi H sa samo četiri boda iz četiri utakmice, pet manje od trenutno drugoplasirane Ukrajine. Francuzi su novom pobedom izbili na prvo mesto sa deset bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

UŽIVO

94. minut: KRAJ UTAKMICE! Poraz Srbije u Humskoj!

90. minut: Čo je šutirao sa srednje razdaljine, na svu sreću pored stative. Bila je ovo lepa prilika za goste.

87. minut: GOL, 0-3! Evo trećeg gola Francuza. Čerki se izborio za loptu pored dva fudbalera Srbije, a potom "proturio" loptu ispod Gordića. Jako loša igra naših fudbalera.

84. minut: Sa tačno 16 metara je šutirao Čo, na sreću naših fudbalera daleko preko gola. Bližimo se samoj završnici meča u Humskoj, gde je izgledno da će Francuzi osvojiti tri boda.

79. minut: Još jedna izmena u Francuskoj. Trafer izlazi u korist Gusta, videćemo da li Galski petlovi mogu do još jednog gola.

75. minut: Deluje da je Francuska bliža trećem, nego Srbija prvom golu. Sada se oprobao i Antist, ali je njegov udarac bio jako slab i završio je pored stative.

70. minut: Protiču minuti na stadionu u Humskoj, a sada se apsolutno ne dešava ništa što je vredno pomena. Izašao je Adli, a uzeo Antist kod Francuza, što je treća promena selektora gostiju. Sa njim je izašao i Guiri, a ušao je Čo.

63. minut: Sada menja i selektor Francuske. Izlazi Tiram, ulazi Čotar, dok je izašao i Diop, a ušao Čerki.

62. minut: Dve izmene u reprezentaciji Srbije. Izlazi Gavrić, a ulazi Ilić. Isto tako, izašao je Šehović, a ušao Daničić.

59. minut: Mnogo sreće. Kakere je ostao bukvalno sam kao duh, ali je šutirao veoma slabo po zemlji i još jedna šansa Francuza je otišla u nepovrat.

57. minut: Imala je Srbija sada "poklon" korner, ali je Melije uspeo da izboksuje loptu daleko od svog kaznenog prostora. Potom je koji trenutak kasnije šutirao i Tedić, ali je ta lopta završila pored gola.

54. minut: Nastavljaju Francuzi da pritiskaju naš gol i tokom drugog poluvremena. Deluje kao da imaju daleko bolja rešenja od naših momaka kada priđu golu.

49. minut: Zbog oštrog starta nad Bjekovićem, žuti karton je zaradio Tiram. Medicinska pomoć ukazana je našem fudbaleru i  meč je nastavljen.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme u Humskoj, nije bilo izmena na pauzi. Kalimuendo je odmah imah šansu, potom i Tedić kontru, ali je bio u ofsajdu.

POLUVREME: Mi-temps, kako bi rekli Francuzi, koji imaju ogromnu prednost na stadionu u Humskoj. Gaze Galski petlovi ka pobedi, a naši momci će morati mnogo toga da poprave ako žele da izvuku bilo kakav rezultat. Sem udarca Bjekovića, nisu uradili ništa posebno.

45. minut: Čini se da je ovde pitanje samo da li će sada Francuzi dati još koji gol do poluvremena... Još jedna stopostotna šansa, nije se snašlo na lopti nekoliko fudbalera gostiju.

43. minut: GOL, 0-2! Francuzi vode sa dva gola razlike, pošto je Guiri lako realizovao kazneni udarac šutem u levom stranu. Gordić je otišao u suprotnu i nije imao šanse da odbrani taj udarac.

43. minut: PENAL! Sudija Laforž dodeljuje kazneni udarac zbog igranja rukom u kaznenom prostoru Bjekovića.

41. minut: Kakva sada greška Guirija... Dao mu je Tiram fantastičnu loptu, a napadaču Francuske se ona odbila od obe noge i završila u gol-autu. Koliko sreće je imala Srbija.

39. minut: Imali su naši šansu da zaprete preko krila, ali je ona otišla u nepovrat nakon povratne lopte koju je poslao Bjeković pravo u noge odbrane Francuske.

34. minut: Nastavljaju Francuzi da pritiskaju naše momke, koji su sada potpuno poklekli. Deluje kao da i drugi gol sada visi u vazduhu.

28. minut: GOL, 0-1! Pukla je odbrana Srbije, odradili su Francuzi odličnu kontru i vode taman u trenutku kada se činilo da su naši mladi fudbaleri uspeli da ustanove kakav-takav egal i "oteraju" Galske petlove od gola. Adli je strelac.

20. minut: Imala je Srbija u međuvremenu još jedan korner, koji su Francuzi odbranili, a potom su pripretili sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola.

16. minut: Fantastičan šut Bjekovića, brani golman Melije! Korner... Posle toga još jedan korner, konačno malo daha za mlade fudbalere Srbije. Sada Melije hvata loptu bez problema.

13. minut: Prva odbrana golmana Srbije, a odmah potom i prvi korner na drugoj strani za naše momke. Međutim, neko je napravio faul nad golmanom Lidsa, Melijeom, pa je sudija Laforž prekinuo igru.

10. minut: Fudbaleri Srbije imaju velikih problema da zadrže loptu u svom posedu u uvodnih deset minuta meča. Nisu naši rivali imali neke veće šanse, ali je jasno da imaju blagu inicijativu.

7. minut: Sudija Laforž je oprostio žuti karton Markoviću, ali Topiću nije. Dva jako oštra starta fudbalera Srbije u uvodnih šest-sedam minuta i belgijski arbitar nije imao drugog izbora.

3. minut: Francuzi su imali korner, naši su lepo otklonili opasnost, ali nisu uspeli da organizuju konkretniju kontru.

1. minut: Utakmica je počela, Srbija napada sa leve na desnu stranu, odnosno od severa ka jugu stadiona u Humskoj ulici u prvom poluvremenu.

SASTAVI

SRBIJA M21: Gordić - Šehović, Hamenović, Marković, Bjeković - Milosavljević, Topić, Stuparević - Gavrić, Tedić, Terzić. Klupa: Čestić, Daničić, Đerlek, Eraković, Milojević. Selektor: Živković.

FRANCUSKA M21: Melije - Kalulu, Saliba, Badijašil, Trafer - Adli, Tiram, Kakere - Diop, Kalimuendo, Guiri. Klupa: Antist, Bad, Beka Beka, Čerki, Čo, Čotar, Diješ, Gusto, Luakaba. Selektor: Ripol.

Video: Evo kako je Piksi odreagovao na pitanje o optužbama Zvezdana Terzića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    12. oktobar 2021 | 19:29

    Nema veze nasi novinari ce od poraza da naprave pobedu

  • Pedja

    12. oktobar 2021 | 19:14

    Mi smo talentovani za sport ,treba li se pitati u to !! Da li je moguce da smo u fudbalu tako losi svih ovih godina a da se niko ne pita sto i dalje !!! pa sve dok korupcija vlada a ne struka ,sve dok se guraju tatini sinovi a ne talenti bice tako . Ja bih se iskreno zacudio da napravimo neki uspeh . Najaci nam je menadzer albanac !! smesno jel ?

  • Dusan

    12. oktobar 2021 | 20:23

    Kamenovic je brutalan ovako da igra profi igrač,kako je njega lacio kupio ja pojma nemam... Igra nula trener nula sve u svemu nula velika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA