≫ 

Ronaldo komandovao sa tri gola, Portugalci razbili Luksemburg pred bitke sa Irskom i Srbijom

Favort grupe ubedljiv u Faru

  • 1
kristijano ronaldo Foto: Tanjug/Ap

Najbolji fudbaleri Portugalije deklasirali su Luksemburg 5:0 u meču grupe A kvalifikacija za Mundijal u Kataru i zadržali najbolje šanse da se na kraju domognu prvog mesta.

Neverovatni, neprevaziđeni Kristijano Ronaldo briljirao je i ovog puta, potpuno je nestvarno šta radi i u 36. godini - upisao je 58. utakmicu u karijeri na kojoj je postigao tri gola!

Pogađao je lider Junajteda dva puta iz penala u ranoj fazi utakmice, Bruno Fernandes je u 18. minutu već povisio na 3:0 i do kraja meča sve je bila samo rutina za iskusne Portugalce.

Neumorni Ronaldo se, naravno, nije zaustavio na dva pogotka.

Ostao je u igri uprkos velikoj prednosti koju je u međuvremenu "podebljao" Palinja, i u 87. pogodio i treći put, za "petardu" i najavu juriša na Irsku i Srbiju u poslednje dve utakmice grupe.

Portugalija sada ima bod manje od Srbije, ali i meč više, pa će mnogo toga biti jasnije nakon duela Ronalda i družine sa Ircima u novembru.

U slučaju poraza Portugalaca u tom duelu, Srbiji će u poslednjem kolu biti dovoljan i remi za direktan prolaz, a u svakom drugom scenariju iz Irske, Orlovi će morati da pobede Portugalce da bi kao prvi pršli dalje - u Katar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA