≫ 

Selektor Azera veruje u Orlove: "Možete i preko Portugala do Svetskog prvenstva"

Kaže da je tim Srbije jači nego onaj pre sedam godina kada je on bio selektor Albanije na čuvenom meču koji je prekinuo dron

  • 2
Đani De Bjazi Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Azerbejdžana pružili su solidan otpor Srbiji na stadionu "Rajko Mitić", ali sa njega ipak odlaze kao poraženi tim. Golovima Dušana Vlahovića i Dušana Tadića, naša reprezentacija je u drugom poluvremenu uspela da dođe do pobede i da tako očuva šanse za direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Posle meča, selektor Azerbejdžana, Đani de Bjazi nije imao mnogo šta da prigovori svojim igračima. Naprotiv, pohvalio je Srbiju, istakavši da je reč o veoma jakom timu.

- Izgubili smo meč od veoma jakog tima, ali sve do trećeg gola bili smo u igri. Razlika između nas i njih je veoma velika, ali smo odigrali dobar meč. Mislim da je moj tim bio dobar ove večeri i nemam šta da im kažem - počeo je Bjazi.

On je bio selektor Albanije na meču koji je prekinut zbog poznatog drona koji je nadletao stadion u Beogradu.

- Da, naravno da se sećam tog vremena, tada smo imali dve dobre šanse za gol, ali je Srbija sada daleko jača u svakom smislu, pre svega u tehničkom, tu je mnogo boljih igrača kao što su Vlahović, odličan je, ali svi igrači su dobri. Mislim da imate veliku šansu i protiv Portugala da ostvarite plasman na Svetsko prvenstvo. Ova reprezentacija je jača u odnosu na tu od pre sedam godina.

Nije uplašen za svoje mesto na klupi Azerbejdžana, istakao je da će svako ko se razume u fudbal videti napredak u igri ove selekcije.

- Sada tek federacija treba da oceni moj rad, pa ćemo videti da li ćemo nastaviti saradnju. Ja bih više voleo da smo u drugoj grupi, ali ovaj tim tek treba da se razvija, što smo pokazali i danas. Borili smo do kraja, igrali smo do kraja i dodao bih da postoji izreka da onaj ko neće da vidi, on onda i ne vidi. Sve što smo uočili, treba da ispravimo i da radimo na tome.

Dodaje da je neophodno vreme za dobar rezultat.

- Nije lako počinjati od nule, jer smo imali malo vremena da se za sve adekvatno pripremimo. Radili smo na tome da postignemo što bolje rezultate, da budemo što efikasniji, ja analiziram igrače na čitavom šampionatu, mnogi od njih su otišli u inostranstvo, neki od njih su od skora u ovom timu. Ostali smo bez Bedajeva i Badalova, sa ovim što imamo i čime raspolažemo, treba da gradimo jedan tim pred kojim je budućnost - rekao je Bjazi.

Video: Orlovi pred polupraznim tribinama jure Mundijal, slaba poseta u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA