≫ 

Saznajemo: Jedan od najmoćnijih skauta sveta zbog Vlahovića bio na Marakani

Prvi čovek skauting mreže Juventusa bio je na meču Srbija - Azerbejdžan kako bi pratio napadača Srbije

  • 6
Vlahović makazice

Foto: MN Press

Dušan Vlahović je na meču protiv Azerbejdžana pokazao klasu, a sa dva gola pomogao je Srbiji da pobedi sa 3:1 i da pred poslednje kolo u Lisabonu može da se bori za prvo mesto u grupi sa Portugalcima.

Iza Vlahovića je sezona iz snova u Seriji A, a tako je počeo i novu sezonu u Fiorentini, gde je trenutno postigao četiri gola uz jednu asistenciju. Svoju formu dokazao je i kroz kvalifikacione mečeve, jer je njegovim golom Srbija najpre pobedila na gostovanju Luksemburgu sa 1:0, a sada je sa dva gola trasirao Orlovima put do nove pobede na Marakani sa Azerbejdžanom.

Vlahović je ovog leta bio na meti mnogih velikana. Pominjali su se Juventus, Mančester Siti, Totenhem i Atletiko Madrid. Međutim, Vlahović je odlučio da ostane u Fiorentini, koja mu je ponudila rekordan novac za novi ugovor, ali ga on nije prihvatio, pa je nejgova budućnost trenutno neizvesna, ali je Fiorentina "zacepila" cenu od 90 miliona evra za obeštećenje.

Vlahoviću za dve godine ističe ugovor sa Fiorentinom, koja na kraju sezone mora da ga proda, ukoliko ne želi da dozvoli sebi situaciju da ga izgubi bez obeštećenja. A velikani koji ga prate sada s velikom pažnjom gledaju njegove utakmice i svaki njegov potez.

Kako Telegraf saznaje, na meču sa Azerbejdžanom u loži Marakane je bio glavni skaut Juventusa, Mateo Tonjozi. Imao je i šta da vidi, Vlahović je bio najdominantniji igrač na terenu. Nad njim je napravljen penal, koji je i realizovao, zatim je postigao i drugi gol, a imao je i nekoliko drugih sjajnih poteza, a prava je šteta što pokušaj makazicama nije završio u golu. I taj pokušaj je pokazatelj koliko puca od samopouzdanja.

Fudbal Srbija - Azerbejdžan

Foto: Marko Jovanović

Sve to sigurno je ostalo zabeleženo u beležnici skauta Juvea, koji je zadovoljan napustio Marakanu.

Tonjozi je inače jedan od najmoćnijih skauta sveta, a koliko je cenjen u fudbalskoms svetu najbolje pokazuje i činjenica da ga je svojevremeno želeo i Mančester junajted kao zamenu za Eda Vudvorda koji bi do januara trebalo da napusti funkciju generalnog direktora kluba.

Tonjozi je tokom karijere bio skaut Zenita iz Sankt Peterburga, nakon toga i Bajer Leverkzena od 2015. do 2017. godine, nakon čega je stigao u Juventus, gde je napredovao do pozicije glavnog skauta.

Kako kaže za sebe, godišnje uživo gleda oko 200 mečeva uživo širom sveta, a više nego duplo posmatra na video snimcima. Takođe vodi i obilne beleške, ali se trudi da tokom igre ne piše previše, jer kako kaže, što više odvajate pogleda sa terena, više stvari vam nedostaje.

Video: Vlahović nakon Azerbejdžana: Ostaje finale u Portugalu, idemo na pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    13. oktobar 2021 | 14:28

    Odličan je mali,visok,brz,oseća loptu,ima dribling,skocan i zna da udari glavom i sto je najbitnije želi da se dokazuje a ima i talenat.Podseća me na mene dok sam igrao fudbal....

  • deda

    13. oktobar 2021 | 15:33

    Pogledajte iz mlađih dana na youtu.be kada je kao klinac igrao za fk Altinu iz Zemuna. Fantazija, kao Mesi, dribla, šutira, daje golove iz svih pozicija.

  • Ja

    13. oktobar 2021 | 15:25

    Ma da nije zbog nekoga iz zvezde, treba mu neki potrcko da donosi kafu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA