Mađari se zbog transparenta tukli sa policijom na Vembliju, pa ih izbacili sa tribine

Nemile scene na meču između Engleske i Mađarske

  • 5
Mađarski navijači Foto: Printskrin/Twitter

Gledajući kroz prizmu huliganizma, kvalifikaciona grupa "I" za odlazak na Svetsko prvenstvo bila je u centru pažnje mečeva koji su igrani u utorak veče!

Najveću pažnju izazvao je prekid u Tirani, kada su albanski navijači bili nezadovoljni zbog primjenog gola (čak su imali i uvredljiv transparent protiv Srbije), ali ništa manje nije bilo vatreno ni na Vembliju gde su divljali mađarski huligani.

Na društvemim mrežama su se pojavili video snimci mađarskih navijača koji su se tukli sa policijom i sprečili ih da se popnu na tribinu i izbace ih odatle, a kao razlog akcije navodi se rasistički napad na jednog od redara i navodno transparent protiv klečanja na utakmicama.

Policija je bila primorana da se povuče u jednom trenutku, a britanski mediji javljaju da je ipak uhapšeno šest gostujućih navijača - trojica na tribini, dvojica izvan zbog pijanstva i jedan zbog sumnje da je voajerisao.

FS Engleske je u međuvremenu obnećao hitnu istragu i najavio je da će se žaliti FIFA, dok se mediji pitaju kako je moguće da domaćin nije bio spreman za ovakvu situaciju. Dalje se navodi da su mađari dobili manje od 1.000 karata za ovaj meč, ali je činjenica i da su imali podršku bratskih poljskih huligana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    13. oktobar 2021 | 12:17

    Bravo za komsije.svaka cast.

  • pismen

    13. oktobar 2021 | 12:13

    mesanje sporta i politike je zabranjeno, i komsije Madjari su kulturnim transparentnom ukazali na neprimereno ponasanje Engleza, sta je tu problem?

  • Mane

    13. oktobar 2021 | 13:28

    Živeli Mađari! Braća!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA