≫ 

Deki Stanković govorio Italijanima o derbiju: "Sami vidite ove bele dlake na bradi"

Trener Zvezde dao opširan intervju italijanskim medijima

  • 1
Mirko Ivanić Dejan Stanković

Foto: ATA Images

Razgovor o večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana uvek je nezaobilazna tema za strane medije koji dođu u Srbiju i razgovaraju sa našim sportskim radnicima!

Takav slučaj je i sa novinarima portala "Tuttomercatoweb" koji su boravili u Beogradu i razgovarali sa trenerom Zvezde Dejanom Stankovićem.

- Ovo je jedinstveno mesto, sa dva velika kluba koji praktično svake godine igraju za titulu i koji sa sobom nose veoma dugu istoriju. Ovde je veliki pritisak, vidite po belim dlakama koje su mi izrasle na bradu (smeh), ali navikao sam na to. Oni koji žive u Beogradu znaju šta Zvezda predstavlja. Istina je da trenuno zaostajemo za Partizanom, ali biće to veliki izazov do kraja. Kao i svake godine. Kako to kažu kontrolori letenja? Da im se radna godina dvostruko računa - rekao je Stanković.

Govorio je trener crveno-belih i o partijama u Evropi, pogotovo o onom dvomeču sa Milanom prošle sezone.

- S velikim zadovoljstvom se sećam tog dvomeča. Odigrali smo dve sjajne utakmice, pogotovo onu u Milanu, ali smo oba puta ostali sa 10 igrača. Milan je bio jači od nas, ali mislim da bi prošli da smo imali više sreće na žrebu. Danas smo prvi na tabeli u grupi F, jeste da na papiru nemamo neka velika imena, ali odlično smo započeli takmičenje sa pobedama protiv Brage i Ludogoreca. Sada da vidimo šta će se dogoditi u Danskoj protiv Mitjilanda - poručio je Stanković koji je govorio i o svojoj trenerskoj budućnosti:

- Budućnost trenera je uvek neizvesna. Danas ste tu, sutra tamo, a za prekosutra niko ne zna gde ste. Trenutno razmišljam samo o sadašnjosti i dajem sve od sebe. Zvezdi bih rekao DA još 100 puta, verovatno i 200, ali sudbina trenera zavisi od rezultata. Uvek kažem da postoje dve kategorije trenera: oni koji su otpušteni i oni koji će to biti. Ne znam da li ću biti dovoljno dobar za sam vrh, to će pokazati teren, ali sam ubeđen da imam prave ljude oko sebe i da svaki dan učimo nešto novo. Tako odrastamo.

Podsetimo, Stanković je za pomenuti portal govorio i o Zlatanu Ibrahimoviću i tom prilikom je otkrio jednu njegovu veliku tajnu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nisu ga pitali

    13. oktobar 2021 | 17:58

    nista u vezi izbacivanja zvezde iz lige sampiona dve godine za redom od ekipa koje su evropu mogle da vide samo na razglednici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA