Talični Dušan

Četiri defanzivca kao braća Daltonovi - mogu da se vesele sve dok Talični Tom ne pokrene burence. Brzo i egzaktno. Jednom, dva puta u metu i rešen zadatak

  • 3
Dušan Vlahović Talični Tom Foto: ATA Images, Twitter/@KowalskiLopez

Jedan od mojih najboljih prijatelja je znao, kada je potrebna adekvatna reakcija, da izgovori samom sebi u bradu "brza brzina". To je koristio kao okidač za instant delovanje. Kada trči za autobusom, kada želi brzinsku kafu pre posla, kada ima malo vremena da odigra tiket... Brza brzina pri reakciji. Kao Talični Tom ili... Kao Dušan Vlahović.

I kod mog prijatelja, ali i kod Taličnog Toma, legendarnog strip junaka, oduvek sam poštovao to što znaju kada je potrebno da se nešto uradi. Sve osim neophodne reakcije je odmor. Bitno je samo da uveriš ljude da ćeš, svaki put kada je to neophodno, biti pravi u pravo vreme na pravom mestu. U tu grupaciju, od nedavno, stavio sam i Dušana Vlahovića.

Prijatelj zna kako da popije kafu za pet minuta, Talični Tom je brži od svoje senke, a Dušan Vlahović je uvek korak ispred protivničke odbrane. Kada iznuđuje penal, kada šutira isti, kada ulazi u šansu... Nema oklevanja. Sigurno sebi kaže "brza brzina" i napravi haos na brzinu.

Kome takav igrač ne treba? Pa, definitivno treba svima čim se guraju u redu za njegove usluge. On je zapravo Talični Tom evropskog fudbala. Gleda svoja posla, radi ono što najbolje zna, a Džo, Džek, Vilijam i Averel teško mogu da ga zaustave kada je brz na okidaču.

Četiri defanzivca kao braća Daltonovi - mogu da se vesele sve dok Talični Tom ne pokrene burence. Brzo i egzaktno. Jednom, dva puta u metu i rešen zadatak. Upravo se to desilo i protiv Azerbejdžana.

Prolaz, neminovan faul štopera - penal. Zalet, prilaz beloj tački - gol. Odbijena lopta, najbrži u petercu - gol. Sve kratko i sve jasno, a krajnje efikasno. I tako Srbija spakuje tri boda. Hvala. Doviđenja, svako dobro.

Koliko je to zanimljivo? Kao i svaka pobeda Taličnog Toma nad Daltonovima. Ovde je lepota u jednostavnosti.

Moramo biti srećni što smo dobili jednog takvog igrača, pouzdanog i direktnog koji zna šta mu je zadatak. Ne samo što želi da ga završi, nego se sprema i za novi.

Juventus, Totenhem, Atletiko i Real Madrid, Mančester siti, Mančester junajted, Inter, Milan.... Svi oni misle isto što i mi. Zato i žele revolveraša u svojim redovima. Dok ostali nude vreće i džakove zlatnika, utrkuju se ko će prvi do njegovih usluga, on je pre svega veran Srbiji i cilju da ispali hitac za Mundijal.

Nadajmo se da će burence da radi i u Portugaliji kada dođe sudnji čas, kada na putu stanu Pepe, Diaš, Gereiro i Kanselo kao Džo, Džek, Vilijam i Averel.

Da i njih vidimo povijenog repa kao Daltonove. Ruku za pas, nakrivi taj šešir i ciljaj.

A, nakon meča u Lisabonu, nadamo se da će biti srpska verzija legendarne konverzacije iz stripa:

- Ništa nije gotovo, Dušane. Srešćemo se ponovo - povikaše braća Dalt... povikaše Pepe i družina.

- Nadam se da hoćemo. Bilo je jako zabavno - odgovori Talič... odgovori Vlahović.

Video: Orlovi pred polupraznim tribinama jure Mundijal, slaba poseta u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    13. oktobar 2021 | 17:37

    Skinite ovu vest.komentar i sacuvajte za posle Portugala.Nadam se da ce biti adekvatna tada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA