Legendarni Vladimir Cvetković nije životno ugrožen, već u petak izlazi iz bolnice

Čuveni košarkaš i Jedan od tvoraca Barija 1991. jeste hospitalizovan zbog plućne embolije, ali čisto iz preventive

  • 1
vladimir cvetković Foto: MN Press

Vladimir Cvetković, legendarni košarkaš Crvene zvezde, kasnije i generalni sekretar fudbalskog kluba, ne nalazi se u teškom stanju i nije životno ugrožen, saznaje Telegraf!

Podsetimo, u sredu se pojavila informacija da je Cvetković završio u bolnici zbog plućne embolije i da se lekari bore za njegov život, ali je istina da je legendarni Cvele preventivno odveden na lečenje.

Ima blagu upalu pluća i negativan test na korona virus, ali je upravo zbog te embolije i bojazni da se ne iskomplikuje situacija zadržan u bolnici. Međutim, očekuje se da će već u petak biti pušten kući.

Inače, Cvetković je jedna od kultnih figura u istoriji košarkaških i fudbalskih kolektiva Zvezde. Njegovo ime zlatnim slovima je upisano u anale Zvezde, navijači ga pamte po doprinosu koji je kao dugogodišnji generalni sekretar uz Dragana Džajića dao u osvajanju Kupa evropskih šampiona u Bariju, kasnije i titule svetskog klupskog prvaka u Japanu.

Legendarni košarkaš je tokom bogate karijere nosio samo crveno-beli dres, budući da je na Malom Kalemegdanu igrao od 1959. do 1972. godine. Bio je i član reprezentacije Jugoslavije, sa kojom je osvajao srebra na Olimpijskim igrama 1968. godine u Meksiko sitiju, na Mundobasketu 1963. i 1967, ali i Evrobasketu 1969. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA