≫ 

Sprema se novo pravilo o ofsajdu koje će zauvek promeniti fudbal: Kreće već od Katara

Arsen Venger, šef razvoja za fudbal u FIFA optimista je da će ofsajd odluke već od narednog Svetskog prvenstva donositi tehnologija

  • 15
Ofsajd, Mohamed Salah, fudbalski sudija, fudbal Foto: Profimedia/Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sprema se nova fudbalska revolucija! Nakon što je VAR zaživeo gotovo svuda na planeti, sada se razmišlja o novom koraku, kako bi se fudbal ubrzao, jer nekada VAR provera potraje duže, a to nervira i aktere meča, ali i navijače.

Zato FIFA sada ima novi plan, želi da unapredi tehnologiju i da isključi ljudski faktor i potencijalne greške sudija kod pokazivanja ofsajda.

legendarni Arsen Venger, šef za razvoj fudbala u FIFA, otkrio je da se palnira prava fudbalska revolucija.

Njegov predlog je da o ofsajdu ubuduće odluke donosi tehnologija, a ne pomoćne sudije. Cilj je da se ovaj plan sprovede u delo do Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Venger veruje da postoji realna šansa da do Katara 2022. godine odluke o ofsajdu donosi tehnologija, a da više VAR neće morati da interveniše u proveravanju odluka oko ofsajda.

- Moramo da nastavimo da napredujemo u brzini donošenja odluka, posebno u pogledu ofsajda. Ja sam dužan da čuvam tajnu, ali to će biti sledeći veliki napredak kada je suđenje u pitanju - rekao je Venger na brifingu za novinare u Parizu.

Video: Evo kako je Piksi odreagovao na pitanje o optužbama Zvezdana Terzića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA