"Dovoljna je i pobeda od 1:0, pa da se spremamo za Dansku": Deki pričao pred Kolubaru

Zvezdin trener otkrio i da se sa porodicom vakcinisao i treći put buster dozom

  • 4
Dejan Stanković, Zvezda

Foto: Printscreen/You Tube/FK Crvena zvezda

Pred fudbalerima Crvene zvezde u subotu je novi izazov u Superligi, gostovanje Kolubari u Lazarevcu od 15.55 časova. Trener Dejan Stanković izneo je očekivanja od nastavka prvenstva.

- Prijala nam je pauza donekle, jer smo imali dosta momaka koji zbog korone i povreda nisu mogli da budu u punom trenažnom procesu, pa nisu mogli da isprate program za to vreme. Imali smo Kangu, Erakovića i Gordića u reprezentaciji, ali mene najviše zabrinjava povratak posle korone - istakao je Stanković.

Trener Zvezde je otkrio da se vakicinisao trećom buster dozom, posle problema sa koronom kojih je bilo u njegovom timu.

- Lično sam se vakcinisao skoro trećom dozom, moja familija takođe i ne znam kako možemo drugačije da „završimo“ koronu, ako ne budemo odgovorni sami prema sebi. To je nešto s čim se borim, jer se svakog dana pojavi neko sa problemom i tome treba stati na put - podvukao je Deki.

Kada je reč o timu koji će izvesti u Lazarevcu Stanković kaže:

- Nemamo roster za odmaranje, znate i sami da Katai ne trenira, krenuo je „lagano“ posle korone, a pre toga je takođe imao zdravstvene probleme. Videćemo ko je zdrav, recimo i Kanga je kasno stigao, Eraković nije igrao poslednju utakmicu za reprezentaciju, na moje veliko iznenađenje, ali on je odmoran. Sigurno ćemo izaći u najjačem sastavu, nema kalkulisanja, u takmičarskom smo ritmu.

- Što se tiče mladih igrača, oni moraju da zasluže Zvezdin dres da bi igrali. Ali navikao sam se na te priče, jer ako budu oni igrali, pitaće se za nekog trećeg, pa petog. To je kao „hrčak u kavezu“, uvek će biti pitanje za nekog, ali ponavljam da se Zvezdin dres zaslužuje i da igraju oni koji se izbore za to, a ne imena. Uvek izvodim tim prema planu, igri protivnika, tome ko se kako oseća i u kakvoj je formi.

Dejan Stanković, Gelor Kanga

Printskrin: Arena Sport

Iako Zvezdu sledeće nedelje očekuje utakmica u Danskoj protiv Mitjilanda, fokus je na Kolubari.

- Potpuno smo usmereni na Kolubaru. Svaki povratak sa pauze nosi dozu rizika, jer je prirodno da se čovek opusti na odmoru, ali smo dobro radili u prethodnih sedam dana. Razmišljam o ovom mini ciklusu gde imamo tri utakmice u sedam dana, prvo Kolubara, pa Midtjiland, pa Radnički. Želimo da budemo pozitivni. Dovoljna je i pobeda od 1:0, pa da se odmorimo i spremimo za Dansku, ne razmišljam ni o čemu drugom. Što se tiče uslova i terena, to su sve izgovori, a toga kod nas nema. Ne postoji - podvlači Stanković.

Deki ističe da mu prija što se svaka utakmica u Srbiji igra pod pritiskom.

- Lepo je igrati pod pritiskom, mi time odrastamo. Meni se to sviđa. To je takmičarski, drži se gard visoko. Rekao sam momcima da ovo može da bude najteže, ali i najlepše u skorije vreme - poručio je Dejan Stanković.

Video: Puni se polako severna tribina najvernijim navijačima Crvene zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA