Bajern "izrešetao" Leverkuzen za poluvreme i upalio "petardu" za povratak na čelo

Šik je uspeo da postigne utešni gol za domaće

  • 3
Bajern Minhen, Levandovski, Miler

Foto: Tanjug / AP

Bajern iz Minhena je danas imao milosti. Barem donekle. Bavarci su ušli u susret kao furija, u razmaku od sedam minuta postigli su četiri gola između 30. i 37. minuta, što uz pogodak Levandovskog iz rane faze utakmice daje "petardu" za poluvreme. Na sreću domaćih, nisu dalje "bušili" mrežu Leverkuzena koji je u nastavku uspeo da dođe i do počasnog, ali izuzetno lepog gola Patrika Šika - 1:5 (0:5).

U najavi ovo je bio derbi kola, duel dva tima koja se bore za mesto u Ligi šampiona. U realnosti, daleko od toga. Bavarci su još jednom pokazali da im u Bundesligi jednostavno nema ravnih i da će i ove sezone najverovatnije bez većih poteškoća odbraniti titulu prvaka.

Pokazalo se kao jako tačna činjenica da Bajern retko kada može da "kiksne" dva puta u nizu. Pre reprezentativne pauze Bavarce je šokirao naš Filip Kostić, a ovoga puta su oni rešili da prirede jedan šok publici na "BajAreni".

Već u četvrtom minutu je Levandovski poslao loptu kroz šumu igrača nakon jednog slobodnog udarca, da bi potom usledio svojevrstran blickrig. Otvorio ga je upravo Poljak nakon sjajno odrađene akcije Bajerna u 30. minutu, samo je poturio nogu i prosledio loptu u mrežu.

 

 

 

 

Sledeći gol pao je posle kornera, čekali su domaći punu večnost da izbace loptu van kaznenog prostora, a kada nisu uspeli, kaznio ih je Tomas Miler trećim Bajernovim pogotkom, kojeg je ispratio Serž Gnabri u 35. i 37. minutu sa još dva.

 

 

 

 

 

 

 

U nastavku smo videli samo još jedan gol, iako je prvi deo igre nagoveštavao nešto "raznovrsniji" fudbal. Na kraju, jedino je Patrik Šik preciznim udarcem u stativu, koji je potom završio u maloj mreži na suprotnoj strani.

 

Na "nesreću" Bajerna i ova pobeda se kao i svaka vrednuje samo sa tri boda. Uz nju, Bavarci su iskočili na prvo mesto sa 19 bodova, dok je Levekuzen ostao treći sa tri manje. Između se nalazi samo Borusija iz Dortmunda sa 18 bodova.

Video: Katastrofa od terena u Novom Pazaru, ceo je izrovan: Iščpunano busenje i krtičnjaci svuda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    17. oktobar 2021 | 23:45

    GLEDAO SAM UTAKMICU,TO ŠTO JE IGRAO BAJERN U PRVOM POLUVREMENU BIO JE FUDBAL 23. VEKA

  • baba smilja iz darosave

    17. oktobar 2021 | 17:51

    prvi protiv treceg i niko se ne buni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA