≫ 

Hajduk u 1/4 finalu, Poštar u kanalu: Tenzija, crveni i majstorija bivšeg igrača Zvezde

Tim sa Liona slavio 3:0 u osmini finala Kupa Beograda, Purke Stojanović pokazao da ni u 42. godini nije zaboravio da igra fudbal

  • 6
Hajduk Lion Foto: Telegraf

Ni to što su rang ispod, kao i što su igrali bez nekoliko standardnih igrača, nije sprečilo igrače Hajduka sa Liona da pobede Poštar Zvezdaru i plasiraju se u četvrtfinale Kupa Srbije na teritoriji FS Beograda - 3:0 (0:0).

Popularni Beli Golubovi, kako glasi nadimak nekadašnjeg člana elitnog ranga srpskog fudbala, rešili su pitnje pobednika u prvom delu drugog poluvremena kada su mrežu rivala sa Zvezdare zatresli Lazić i dva puta Jovanović.

Hajduk je tako nastavio fenomenalne partije ove sezone u kojoj imaju devet pobeda u Beogradskoj ligi iz isto toliko mečeva, dok za poraz ne znaju evo ni u Kupu gde su obezbedili plasman u Top 8.

Hajduk Lion Foto: Telegraf

Kao sto se negde i očekivalo, utakmica je otvorena sa nekoliko oštrih duela, a posle jednog u 3. minutu od strane gostujućeg tima oglasila se i publika.

- Nemojte da vas biju kuci!

Poštar je u 6. i 10. minutu imao dve dobre prilike, da bi u 15. videli nesto grublji start stopera Hajduka i zbunjenost sudije koji je pogrešnom igracu dao karton.

- Alo sudija, pa nisam ja napravio faul - povikala je "desetka" Hajduka.

Trgnuo se domaći tim u tim trenucima, a epilog svega je sansa u 16. kada je lopta posle kornera "plesala po liniji".

Šest minuta kasnije golman Hajduka je odbranio "čist gol", kao i u 38. minutu. Otuda i ne čudi sto je dobio aplauze sa tribina.

-Bravooo Filipeeee - začulo se na Lionu.

Hajduk Lion Foto: Telegraf

Sredinom prvog poluvremena videli smo i sukob igrača dva tima zbog jednog zustrog duela i navodnih psovki koje je uputio fudbaler Poštara. Nije to bilo pravo domaćem timu, a čak je i trenera Poštara interesovalo šta je njegom igrač uradio.

Nekoliko nimalo nežnih faulova obeležili su nastavak poluvremena u kom je Poštar mogao do gola u 31. minutu, dok je Hajduk u 41. pogodio stativu. Kao i prvo, tako je i drugo krenulo oštrim startom igrača Poštara. Dobio je žuti karton, ali i prekor svog trenera.

- Joco, da li si ti normalan dečko? - vikao je trener gostiju, koji je pritom odmah poslao rezervne igrače na zagrevanje.

Upravo iz tog slobodnjaka Hajduk je poveo golom rezerviste Lazića koji je glavom odlično reagovao u petercu.

Hajduk Lion Foto: Telegraf
Hajduk Lion Foto: Telegraf
Hajduk Lion Foto: Telegraf

Tenzija je došla do usijanja nekoliko minuta kasnije, kada je “sedmica” Poštara u padu namerno udarila igrača Hajduka. Usledila je drama, novi prekid, umalo fizički sukob, dok su tribine proključale. Naravno, psovke nisu izostale…

- Ako ste došli da se bijete, ovo nije teren za to - vikali su domaći navijači.

Poštar je ostao sa igračem manje, i to onim koji je napravio faul pre prvog gola, a domaćin je to vrlo brzo kaznio - kontranapad i gol Jovanovića za veliku radost "crvenih".

- Upali im svetlo, sudija. Ušli su u tunel - čulo se sa tribina u trenucima dominacije Hajduka.

Poštar u tim trenucima nije postojao na terenu, dok je domaćin mogao i morao barem jos jednom da zatrese mrežu. U tome su ih omele i odbrane golmana Poštara, ali ni on ništa nije mogao u finisu meča posle sjajne asistencije nekadašnjeg igrača Zvezde Nenada Purketa Stojanovića.

Jednim potezom na sredini terena je izbacio kompletnu odbranu Poštara, pokazao da je klasa večna, a njegovom saigraču Jovanoviću nije bilo teško da plasira loptu u gol.

Na kraju, zaslužena pobeda Hajduka kao uvertira za nedeljni derbi sa Dunavom u Beogradskoj ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA