≫ 

Partizanov tim za Gent: Korekcija u vezi i Šćekić "specijalac" za Belgijance

Trener crno-belih na teren će poslati gotovo istovetan tim kao protiv Flore, s tim da će promenom zadnjeg veznog dobiti na čvrstini i skoku

  • 11
FK Partizan SASTAV

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Ako su kvalifikacioni mečevi sa Sočijem i Santa Klarom bili igra nerava i najteži ispiti Partizana u tekućoj godini, sutrašnji duel sa Gentom (21.00, Arena sport, RTS) mogao bi komotno da se nazove "maturskim radom", jer objektivno poredeći kvalitete pomenutih timova, fizičke predispozicije i način fudbala - Belgijanci su, čini se, nivo iznad Rusa i Portugalaca.

Zato je taj poslednji korak crno-belih ka evropskom proleću u Ligi konferencija i to sa prve pozicije utoliko teži, ali svakako ostvariv uz domaći teren i navijače, koji su tim Aleksandra Stanojevića već nekoliko puta u najtežim momentima gurali preko limita.

Ako upitate Aleksandra Stanojevića kako protiv snažnih, visokih igrača Genta, reći će vam ono što je i javno "ispalio" na konferenciji za medije pred utakimicu -"igraćemo ofanzivno".

Aleksandar Stanojević

Foto: MN Press

To u slučaju šefa stručnog štaba iz Humske konkretno znači promenu bekova, opredeljenje ka onima koji više znaju sa loptom i to na protivničkoj polovini, ali ne znači da će crno-beli ići "grlom u jagode", jer napadački tim kakav je Gent sposoban je da kazni svaku grešku.

No, krenimo od poslednje linije, gde će ispred golman Aleksandra Popovića priliku dobiti četvorka koja je već nekoliko puta igrala zajedno i ne postoji bojazan da će se pojaviti nekakav problem.

Poslednji put, Stanojević je istu formulu pripremio i za Floru, kada su odbranu takođe činili Marko Živković na poziciji desnog beka, Igor Vujačić koji je minulog vikenda zbog meča u Evropi odmorio, i Siniša Saničanin kao par centralnih defanzivaca, te Ivan Obradović uz levu aut-liniju.

Jojić mora na klupu

 

Vezni red koji je u Beogradu dočekao Estonce takođe će "dočekati" i Belgijance, ali sa jednom korekcijom, kojom će Stanojević pokušati da predupredi evetualni problem u čvrstini i visini. Saša Zdjelar će očekivano zauzeti svoje mesto u startnoj postavi, a uz njega, pre Miloša Jojića i - Aleksandar Šćekić, kao par zadnjih veznih ispred poslednje linije.

Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, FK Partizan

Foto: MN Press

Stanojević se za taj korak odlučio zbog fizičke snage rivala, ali i visine igrača Genta (nekolicina preko 1.90 centimetara), jer će uz crnogorskog reprezentativca dobiti jaču duel igru, ali i skok, koji će svakako biti neophodan.

Sve ostalo je isto kao u duelu sa Estoncima, kapiten Lazar Marković (desno) i Kvinsi Menig (levo) će dejstvovati po bokovima, te Bibras Natho kao organizator igre u centralnom delu terena.

Najistureniji napadač će, naravno, biti Rikardo Gomeš, za koga je Stanojević nedavno izjavio da je jedini nezamenljiv fudbaler u sastavu Partizana, jer daje sve od sebe za tim, a vraća mu se očito kroz neverovatnu statistiku od početka sezone, pošto je do sada na 21 utakmici, u svim takmičenjima, postigao čak 18 golova.

U Humskoj se nadaju da će sutra uspeti da "podeblja" golgeterski saldo, jer bi to automatski značilo i da je Partizan korak bliže cilju - pobedi, koja bi ga kandidovala za prvo mesto u grupi B, samim tim i evropsko proleće.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Hvala mu na veri, daleko je završnica Lige konferencija: Stanojević pred Gent odgovorio Mitru

(Teelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA