≫ 

Pike vratio Barsu na stazu Lige šampiona, Salzburgovi mladići katapultirali Volfsburg

Mogli su Katalonci mnogo ubedljivije da slave

  • 0
Barselona slavi Đerara Pikea

Joan Monfort

Fudbaleri Barselone stigli su do prve pobede tek u trećem kolu grupe E Lige šampiona pošto su na svom terenu porazili Dinamo iz Kijeva rezultatom 1:0.

Barsa je bila u katastrofalnoj situaciji - dva poraza u prva dva kola od Bajerna i Benfike bio je znak da su krajnje nužna tri boda protiv Dinama koji je objektivno najslabija karika skupine.

Odolevali su Ukrajinci, ali sve im se srušilo u 36. minutu kada je centaršut Žordija Albe rezultovao dobrom reakcijom Đerara Pikea i vođstvom Barselone.

Menjao se sastav Barse, izlazili Mingeza, Luk de Jong, Gavi i Depaj, a ulazili Kutinjo, Fati, Roberto i Aguero, ali rezultat se nije menjao.

Može se reći da je domaćin imao više prilika za golove u prvom, nego u drugom poluvremenu, ali je Fati propustio zicer i tako ostavio svoju ekipu da strepi do kraja.

Ipak, tri boda su tu i Barselona je ponovo u igri za nokaut fazu Lige šampiona, jer sada, naravno uz meč više, ima bod manje od Benfike i tri od Bajerna.

Mladi Noa Okafor slavi pogodak protiv Volfsburga

Foto: Tanjug/AP

Za razliku od Katalonije, u Salzburgu smo videli četiri gola, od čega su tri završila u mreži Volfsburga (3:1).

Jedva punoletni Karim Adejemi pogodio je već u trećem minutu, a "vukovi" su egal vratili preko Lukasa Nmeče 12 minuta kasnije.

Već u 65. minutu, drugi mladić Salzburga, Noa Okafor, promašio je veoma izglednu priliku, ali samo nekoliko momenata kasnije, na korneru se prišunjao na prvoj stativi i doneo novu prednost domaćinu.

Isti igrač je 13 minuta pre kraja na asistenciju Bernarda postavio konačnih 3:1.

Austrijski tim sada drži prvu poziciju sa pet bodova više od Volfsburga, ali i od Sevilje koja ima još meč sa Lilom.

Video: Dominacija Hajduka, Poštar ispraćen kući sa 3 komada: Bivši Zvezdin napadač (42) deli lekcije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA